Oud-Heverlee Leuven De officiële website van Oud-Heverlee Leuven
Jenthe Mertens

Graduates

Een lijstje van elf spelers die de jeugdopleiding bij Leuven succesvol afwerkten.

Dries Mertens
06/05/1987

Dries Mertens.jpgDries Mertens is geboren en getogen in Leuven. Bij het toenmalige Stade Leuven trekt hij voor het eerst zijn voetbalschoenen aan en leert hij ook zijn boezemvriend Denis Odoi kennen. De scouts van RSC Anderlecht ontdekken al snel de kwieke aanvaller en halen hem naar het Astridpark.

Mertens speelt voor Eendracht Aalst, AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht, PSV en Napoli. Overal waar Dries voetbalt, groeit hij in geen tijd uit tot de publiekslieveling.

Ook bij de Rode Duivels doet Mertens het erg goed en vindt hij zowel op het WK 2014 als op het WK 2018 de weg naar de netten.Denis Odoi
27/05/1988

Denis Odoi.jpgTussen 1993 en 1998 voetbalt Odoi bij de jeugd van Stade Leuven. Via omzwervingen bij RSC Anderlecht en Racing Genk, komt hij opnieuw in Leuven terecht. Denis speelt meer dan 60 wedstrijden in het fanionelftal van OHL.

Nadien maakt Odoi het mooie weer bij Sint-Truiden, Anderlecht en Lokeren. Met de Brusselaars verovert hij twee titels, met de Waaslanders een Belgische Beker. Op 25 mei 2012 maakt Odoi zijn debuut bij de Rode Duivels, in de vrienschappelijke wedstrijd tegen Montenegro.

Sinds 2016 voetbalt de rechtsback bij Fulham. In het seizoen 2018-2019 degradeerde de Londense club naar de Championship, de Engelse tweede klasse. Dennis Praet
14/05/1994

Dennis Praet.jpg


De aanvallende middenvelder geniet een stuk van zijn jeugdopleiding bij Stade Leuven en Oud-Heverlee Leuven. Nadien trekt hij naar de jeugdploegen van Racing Genk, waar RSC Anderlecht hem wegplukt. Bij de Brusselaars staat hij op 21 september 2011 voor het eerst tussen de lijnen.

Het seizoen daarop breekt Praet helemaal door bij Anderlecht. Hij wint er drie titels op rij en mag in 2015 de Gouden Schoen in de lucht steken. Hij komt meer dan 180 keer in actie bij Paars-Wit.

In augustus 2016 trekt Praet naar de Serie A, waar hij voetbalt voor UC Sampdoria. Bij de ploeg uit Genua werpt hij zich al snel op tot titularis en na drie goeie seizoenen trekt hij naar Leicester City. In zijn eerste campagne in de Premier League pikt hij geregeld speelminuten mee.Cyriel Dessers
08/12/1994

Cyriel Dessers.jpg


De aanvaller speelt in het seizoen 2013-2014 de pannen van het dak bij de Beloften van OH Leuven en scoort er aan de lopende band. Toch blijft het wachten tot de laatste speeldag voor het debuut van de Limburger bij de hoofdmacht. Een kwartier voor affluiten, valt Dessers in op het veld van RAEC Mons. Meteen ook de laatste minuten voor Cyriel bij OHL, want kort daarop verkast hij naar Lokeren.

Bij de Waaslanders voetbalt Dessers twee seizoenen, voor hij naar NAC Breda trekt. Bij de Nederlandse club scoort hij 29 keer in 40 wedstrijden en heeft zo een belangrijk aandeel in de promotie naar de Eredivisie. Meteen na die goeie campagne trekt hij naar FC Utrecht. In het seizoen 2019-2020 scoort hij aan de lopende band bij Heracles Almelo.Nils Schouterden
14/12/1988

Bij Hoger Op Veltem leert Schouterden zijn eerste dribbels uitvoeren. Nadien volgen negen seizoenen OH Leuven. In oktober 2006 leert het grote publiek de technisch sterke en snelle flankspeler kennen, als hij kort voor het einde invalt tegen Oostende. Hij strooit dat seizoen kwistig met perfecte flankvoorzetten en groeit uit tot de revelatie bij OHL.

Na 60 wedstrijden voor de Leuvenaars, verkast hij in 2010 naar eersteklasser Sint-Truiden, waarvoor hij meer dan 100 keer in actie komt. Schouterden zet zijn carrière nadien verder bij KAS Eupen, KVC Westerlo, KV Mechelen en opnieuw KAS Eupen.Dion Cools
04/06/1996

Cools.JPG

In 2005 ruilt Cools de jeugdopleiding van Tempo Overijse in voor die van Oud-Heverlee Leuven. Begin augustus 2014 debuteert Cools in de eerste ploeg van OHL, na twee seizoenen bij de Beloften. De dan amper 18-jarige back doet het uitstekend en blijft dat seizoen gewoon in de basis staan in de Proximus League. Dat seizoen gaat OHL via de eindronde naar 1steklasse, Cools mist geen minuut in die eindronde.

Die knappe campagne levert Cools een transfer op naar Club Brugge. Bij Blauw-Zwart speelt Dion zowel op links- als op rechtsback, haalt hij twee titels en komt hij uit in de Champions League.

Cools is nu actief bij de Deense topclub FC Midtjylland.Jeroen Simaeys
12/05/1985

Simaeys.JPG

De verdedigende middenvelder geniet het grootste deel van zijn jeugdopleiding bij Stade Leuven en OH Leuven. In drie seizoenen derde klasse staat Simaeys zowat 50 keer tussen de lijnen bij OHL. Hij neemt afscheid met een promotie naar tweede klasse. 

Via Sint-Truiden, Club Brugge, Racing Genk en het Russische Samara, keert Simaeys in 2016 terug naar het oude nest. Dat seizoen loopt hij een zware blessure op in de partij tegen AFC Tubize en dat betekent meteen het einde van zijn loopbaan.

In 2013 wint Simaeys de beker van België met Racing Genk. Op de Olympische Spelen van 2008 bereikt hij een uitstekend resultaat met de Belgische Beloften.

 

Nick Gillekens
05/07/1995

Nick Gillekens

Nick Gillekens keept van 2010 tot 2019 voor OH Leuven. In september 2014 debuteert hij in de bekerwedstrijd tegen KV Kortrijk. Later dat seizoen staat hij ook in doel in de competitiewedstrijd tegen RAEC Mons.

Zijn doorbraak forceert hij in het seizoen 2016/17. In die campagne staat hij 22 keer tussen de palen. Ondanks hevige concurrentie van Thamsatchanan en Henkinet staat Gillekens ook in het seizoen 2017/18 vaak onder de lat in de Proximus League. In januari 2020 verkast hij naar Excelsior Moeskroen.

Nick heeft het hart op de juiste plaats. Hij heeft enkele jaren geleden een goed doel opgericht met de naam Nick Gillekens Foundation.Jenthe Mertens
18/10/1999

Jenthe Mertens

Jenthe Mertens zet zijn eerste voetbalpasjes bij de jeugd van Cobox 76. Nadien voetbalt Mertens bij de jeugd van eerst KRC Genk en later MVV Maastricht. Zijn laatste vormende jaren brengt hij door in het jeugdcentrum van Oud-Heverlee Leuven.

In 2017 maakt Mertens zijn opwachting in de eerste wedstrijd van de competitie. De polyvlante verdediger/middenvelder doet dat als linksachter. Zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd maakt Jenthe eind augustus 2017, in de bekerwedstrijd tegen KFC Turnhout.

Mertens verlaat OH Leuven in 2019 en speelt een knappe campagne met Go Ahead Eagles, dat uitkomt in de Nederlandse Eerste Divisie.Jarno Libert
02/05/1997

Jarno Libert

Jarno Libert is een schoolvoorbeeld van een door OHL opgeleide voetballer. De middenvelder, die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan, debuteert op 12 augustus 2017 tegen KSV Roeselare. Op Schiervelde bedankt Jarno voor het vertrouwen en zorgt hij voor het enige Leuvense doelpunt.

In dat seizoen komt Libert dertien keer in actie in de Proximus League en acht keer in Play-off 2. De student Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven is jarenlang de natuurlijke leider bij de Beloften en heeft een belangrijk aandeel in enkele titels van die Beloften.

In het seizoen 2019/20 komt Libert twintig keer in actie voor RWDM in 1ste Amateur.

 

Arno Verschueren
08/04/1997


De defensieve middenvelder speelt van 2012 tot 2014 voor OH Leuven, bij de U17 en de U19. Daarvoor voetbalt Arno Verschueren bij eerst Lierse SK en later KVC Westerlo. In 2014 keert de Lierenaar terug naar Westerlo. Daar staat hij negen keer tussen de lijnen. Hij debuteert op 9 augustus 2014 in de Belgische eerste klasse. Tegen Waasland-Beveren mag hij invallen in de 80ste minuut.

Sinds het seizoen 2016/2017 speelt Verschueren voor NAC Breda. Met die club promoveert hij meteen van Eerste Divisie naar Eredivisie, om dan nadien terug te degraderen naar de Eerste Divisie. In het seizoen 2019/20 scoort hij zeven keer in 28 wedstrijden. De polyvalente, defensieve middenvelder heeft bij Breda nog een contract tot 2021.