FAQ

Hier vind je het antwoord op de meestgestelde vragen.

Filter by

Krijg ik korting op een abonnement met mijn Uitpas?

Mensen met een Uitpas met kansentarief krijgen 80% korting op  hun abonnement voor seizoen ’23-’24. Mensen met een gewone Uitpas kunnen door een abonnement bij OH Leuven te kopen punten sparen op het uitpassysteem.

Hoe kan ik gebruik maken van het kansentarief? Ontdek het hier. Ontdek hier de omruilvoordelen (niet voor topwedstrijden).

Hoe verleng ik mijn abo voor seizoen ’23-’24?

Bekijk de instructievideo hier.

Hoe koop ik een nieuw abonnement voor seizoen ’23-’24?

Bekijk de instructievideo hier.

Ballenjongens en -meisjes

Zorg samen met een team van ballenjongens voor een vlot wedstrijdverloop! Volg de wedstrijd langs de zijlijn en voorzie de spelers op een neutrale, vlotte en efficiënte manier van wedstrijdballen tijdens alle thuiswedstrijden van de A-kern, de Belgische U21 en eventuele vriendschappelijke- of gelegenheidswedstrijden. Stuur een mailtje naar info@ohl.be.

Ticketing

De Ticketing van OH Leuven zoekt gemotiveerde vrijwilligers die tijdens de thuiswedstrijden in het King Power at Den Dreef Stadion het departement kunnen bijstaan bij de verkoop van tickets en als aanspreekpunt bij onze helpdesk aan de ticketcontainer. Alle vrijwilligers ontvangen een mooie vergoeding. Stuur een mailtje naar ticketing@ohl.be.

Steward

Veiligheid is een belangrijk aspect bij voetbalwedstrijden. Daarom zoekt OH Leuven gemotiveerde stewards met een hart voor veiligheid. Op basis van je kennis krijg je een opleiding op de club. Deze opleiding wordt gespreid over een zaterdag en een zondag en start in december.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je naam, voornaam en een scan van je e-ID naar veiligheid@ohl.be.

Horecapersoneel

Een voetbalwedstrijd is niet af als er geen cola of frisse pint bij gedronken wordt. Om onze fans van de nodige verfrissing te voorzien, zoekt de club helpende handen voor de verschillende bars in het stadion. Je krijgt een vrijwilligersvergoeding en de nodige opleiding. Horeca-ervaring is dus niet vereist. Stuur een mailtje naar events@ohl.be.

Parkeerwachter

Meer fans, betekent ook meer parkeergelegenheid. Om dit in goede banen te leiden, is OH Leuven op zoek naar gemotiveerde parkeerwachters. Je krijgt een vrijwilligersvergoeding en een ticket voor de wedstrijd. Je zal wel de eerste tien minuten van de match missen. Stuur een mailtje naar veiligheid@ohl.be.

Aanvragen Regional Clubs/Academy

Gelieve voor alle aanvragen voor Regional Academy/Regional Clubs dit formulier in te vullen met de juiste gegevens. U ontvangt minstens 24 uur voor de wedstrijd uw ticket(s).

Aanvragen bondstickets

Gelieve voor alle aanvragen voor bondstickets via dit formulier in te vullen met de juiste gegevens. U ontvangt minstens 24 uur voor de wedstrijd uw ticket indien uw aanvraag goedgekeurd werd. Wij kunnen geen parking voorzien voor mensen met een bondskaart.

Aanvragen scouting

Gelieve voor alle scoutingsaanvragen dit formulier in te vullen met de juiste gegevens. U ontvangt minstens 24 uur voor de wedstrijd uw ticket indien uw aanvraag goedgekeurd werd. Wij kunnen geen parking voorzien voor scouting.

Hoe kan ik mijn abonnement doorgeven aan iemand anders?

Als u zelf niet naar de wedstrijd kan komen, mag u uw abonnement doorgeven aan iemand anders. Het is wel verplicht om uw abonnement naar een ticket om te zetten en deze op naam te zetten van de persoon die er wel mee binnen zal komen.

In onderstaande instructievideo vindt u de verschillende stappen hoe u uw abonnement via het ticketingsysteem kan doorgeven aan iemand anders.

 

Hoe zet ik geld op mijn abonnement?

Uw abonnement kan u gebruiken als betaalkaart. U legt deze op de kassa waarna de bediende ingeeft hoeveel u moet betalen. Hierna gaat dit bedrag van uw kaart af. U kan offline in het stadion aan onze oplaadpunten geld op uw kaart laten zetten of online via deze link.

Wanneer start de abonnementencampagne?

Als we play-offs spelen start de abonnementscampagne in de maand juni. Als we geen play-offs spelen start de abonnementscampagne in de maand april.

Hoe werkt de voorrangsperiode bij play-offs als abonnee?

Onze abonnees genieten van een voorrangsperiode bij play-offwedstrijden. Alle abonnementsplaatsen houden wij 1 week gereserveerd voor onze abonneehouders. Enkel u als abonnee kan dan een abonnement aankopen op uw vaste plek.

Kan ik een factuur aanvragen van mijn abonnement(en)?

Bij het afrekenen van uw abonnementen kan u aanduiden om een factuur aan te vragen. Aangezien wij tijdens de abonnementscampagne veel aanvragen krijgen vragen wij u om zeker een maand geduld te hebben om uw factuur te ontvangen. Heeft u dan nog steeds geen factuur gekregen? Gelieve dan een mail te sturen naar facturatie@ohl.be met de transactienummer in uw account op ons ticketingplatform.

Kan ik een reeds aangekocht abonnement van plaats veranderen?

Ja, maar hiervoor dient u langs te komen op het secretariaat. Wij moeten namelijk een nieuwe kaart afprinten. Indien u verhuist naar een vak met een hogere prijs dient u dit verschil ter plekke te betalen. Hiernaast rekenen wij ook een vaste kost aan voor de nieuwe kaart van 5 euro.

Je kan online je abo van plaats wisselen voor een wedstrijd. Bekijk hieronder de instructievideo.

 

Wat zijn de prijzen voor een abonnement?

Hieronder ziet u de aboprijzen van het seizoen 2023-2024.

Kan ik een terugbetaling krijgen van mijn abonnementen?

Neen. Wij werken niet met terugbetalingen van abonnementen. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij bekijken of een compensatie mogelijk is. Gelieve hiervoor contact op te nemen met ticketing@ohl.be.

Ik ben mijn abonnement verloren, wat nu?

Indien u uw abonnement verloren bent, kan u een nieuwe kaart komen ophalen aan het secretariaat van het King Power at Den Dreef stadion tijdens onze ticketing openingsuren. Wij rekenen een kost aan voor de abonnementskaart van 5 euro.

Hoeveel tickets kan ik aankopen?

U kan 15 tickets aankopen op ons ticketingsysteem. Vanaf 15 personen vragen wij om een mail te sturen naar ticketing@ohl.be en een formulier in te vullen met alle namen. De tickets worden dan betaald via factuur en later naar u verstuurd. Bij deze aanvragen vragen wij om ten minste een week voor aanvang van de wedstrijd een mail te sturen.

Kan ik mijn ticket doorgeven aan iemand anders?

Ja. Als u het ticket doorgeeft aan een ander persoon dient dit ticket op naam te staan van de persoon die binnenkomt met het ticket. In onderstaande instructievideo ziet u hoe u uw ticket kan doorgeven aan iemand anders.

Indien er een prijsverschil is zoals een ticket aan kindertarief dat aan een volwassene wordt doorgegeven, dient u het prijsverschil hiervan te verrekenen via ons ticketingsysteem. Omgekeerd gebeuren er geen terugbetalingen.

Kan ik op voorhand tickets reserveren?

U kan geen tickets op voorhand reserveren. Enkel voor groepen groter dan 50 personen kan dit aangevraagd worden. Gelieve dan een mail te sturen naar ticketing@ohl.be.

Vanaf wanneer kan ik een ticket aankopen?

Minstens één week voor aanvang van de wedstrijd komt de verkoop online. Houd zeker onze sociale media en ons ticketingplatform in de gaten om de meest recente ontwikkelingen hierover te volgen.

Wat is een Uitpas en kan ik hiermee aan een voordelig tarief tickets aankopen?

De UiTPAS is een voordeelkaart voor verrassende vrije tijd buitenshuis voor mensen in armoede. Zij hebben hiermee recht op het kansentarief voor onze tickets. Bent u in het bezit van een UiTPAS? Dan kan u aan een voordelig tarief tickets en abonnementen aankopen. Uw eigen unieke UiTPAS nummer is namelijk gegenereerd als een voucher. U kan deze dus inwisselen via onze website.

In onderstaande instructievideo vindt u een stappenplan over hoe u een voucher (= uw UiTPAS nummer) kan inwisselen op ons ticketingplatform.

Kom ik in aanmerking voor een mindervalidetarief?

Mindervaliden kunnen aan een verlaagd tarief in onze mindervalidetribune naast het veld plaatsnemen, samen met hun begeleider. Gelieve naar de helpdesk aan het King Power at Den Dreef stadion te komen en uw mindervalidekaart mee te nemen. Ons secretariaat is open van dinsdag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u. Op maandag zijn we gesloten, tenzij het op dinsdag wedstrijd is.

De openingsuren kunnen wijzigen in functie van de wedstrijden. Gelieve voor de recentste updates onze website te raadplegen. 

Ik heb een voucher gekregen bij een winactie,quiz… Hoe kan ik deze inwisselen?

Proficiat! U heeft een voucher verkregen en kan hierdoor genieten van een korting op een ticket voor een thuiswedstrijd van OH Leuven. In onderstaande instructievideo vindt u een stappenplan over hoe u deze voucher kan inwisselen op ons ticketingplatform.

Hoe kan ik een factuur aanvragen via het ticketingplatform?

Bij het afrekenen van uw tickets kan u aanduiden om een factuur aan te vragen. U dient al uw bedrijfsgegevens in te vullen. Binnen een week zou u de factuur in uw mailbox moeten krijgen. Nog steeds geen factuur gekregen? Gelieve dan een mail te sturen naar facturatie@ohl.be.

Kan ik een aangekocht ticket van plaats wijzigen?

Ja. U kan zelf een aangekocht ticket van plaats wijzigen op ons ticketingplatform. Gelieve hiervoor de stappen te ondernemen die in volgende instructievideo geïllustreerd worden. Indien u uw plaats wijzigt naar een ander vak, kan het zijn dat u een prijsverschil moet betalen. Indien u uw plaats wijzigt naar een vak met een goedkoper tarief, kunnen wij geen terugbetaling voorzien.

*Instructievideo hoe kan ik een aangekocht ticket van plaats wijzigen?*

Kan ik een terugbetaling krijgen van mijn tickets?

Wij werken niet met terugbetalingen van tickets. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij bekijken of een compensatie mogelijk is. Gelieve hiervoor contact op te nemen met ticketing@ohl.be.

Wat zijn de openingsuren van ticketing aan het secretariaat van het King Power at Den Dreef stadion?

De Ticketing is open van dinsdag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u, op dezelfde locatie als het secretariaat. Op maandag zijn we gesloten, tenzij het op dinsdag wedstrijd is. Op wedstrijddag is het ticketingsecretariaat gesloten, maar kunnen er tickets aangekocht worden aan onze ticketingcontainer aan onze hoofdingang B via de Kardinaal Mercierlaan.

Aan ons ticketingsecretariaat en ticketingcontainer kan u zowel met cash als met bancontact/payconiq betalen. De openingsuren kunnen wijzigen in functie van de wedstrijden. Gelieve voor de recentste updates onze website te raadplegen.

Wat is combiregeling?

De combiregeling heeft betrekking tot hoogrisicowedstrijden. Hiervoor gelden de volgende maatregelen:

Op thuiswedstrijden kunnen tickets online worden aangekocht of aan het secretariaat van het King Power at Den Dreef Stadion tijdens de ticketing openingsuren. Op wedstrijddag is onze ticketingcontainer open voor ticketverkoop tot 12u.

Op uitwedstrijden kunnen tickets enkel aangekocht worden via supportersclubs. U kan geen tickets ter plaatse aankopen. Meer info over de supportersclubs vindt u hier. Eigen vervoer naar het stadion is niet toegestaan. U dient mee met de bus te reizen van een supportersclub.

Indien er geen combiregeling is gelden de volgende maatregelen:

Op thuiswedstrijden kunnen tickets online worden aangekocht of aan het secretariaat van het King Power at Den Dreef Stadion tijdens onze ticketingopeningsuren. Op wedstrijddag is onze ticketcontainer open voor ticketverkoop tot aan de start van de wedstrijd.

Op uitwedstrijden kunnen tickets online worden aangekocht of aan het secretariaat van het King Power at Den Dreef stadion tijdens onze ticketingopeningsuren. U kan ook tickets verkrijgen via de supportersclubs. U kan ook een ticket kopen ter plaatse. Eigen vervoer naar het stadion is toegestaan. U kan ook via een supportersclub met de bus naar het stadion.

Hoe kan ik meerdere tickets aankopen via het ticketingplatform?

Via ons ticketingplatform kan u online tickets aankopen voor alle thuiswedstrijden en niet-combiregeling uitwedstrijden. U kan enkel voor de wedstrijden die op het startscherm vertoond worden tickets bestellen.

In de instructievideo hieronder vindt u een uitgebreid stappenplan over hoe u tickets kan bestellen. Opgelet: Het KB ticketing verplicht ons om ieder ticket aan een unieke koper toe te wijzen. Elk ticket dient daarom op een andere naam te staan. Bij de knop ‘toewijzen’ kan u accounts aanmaken en aan een ticket toewijzen. Minderjarigen (-18) hoeven geen mailadres of telefoonnummer in te geven. Opgelet, er verschijnt wel een venster om het in te vullen, maar deze mag u leeg laten.

Bekijk hieronder de instructievideo.

Wat zijn de openingsuren van het secretariaat?

Het secretariaat is elke dag geopend van 10u tot 12u en van 14u tot 17u.

Kan ik een factuur ontvangen van mijn kaartopladingen?

Ja, bezorg je facturatiegegevens aan het oplaadpunt. Het is enkel mogelijk om een factuur op te maken wanneer de betaling van je oplading al voltooid is.

Wat bij verlies van cashlesskaart/abonnenment?

Registreer je cashlesskaart via de Starnet Cashless App zodat je steeds beschikt over je kaartnummer (nummer beginnend met 07). Stuur een mailtje naar facturatie@ohl.be met vermelding van dit kaartnummer. Het financiële team zorgt ervoor dat het saldo wordt overgezet naar je nieuwe cashlesskaart/abonnement.

Hoe kan ik het saldo van mijn cashlesskaart helemaal opgebruiken?

Je kan je saldo op 0 krijgen door met deelbetalingen je consumptie te betalen. Met een tweede cashlesskaart betaal je vervolgens het restsaldo.

Hoelang is het saldo op mijn cashlesskaart/abonnement geldig?

Dit saldo is ten alle tijden geldig.

Hoe kan ik mijn cashlesskaart/abonnement opladen?

 • Via de Starnet Cashless App
 • Via de oplaadpunten in het King Power at Den Dreef Stadion:
  • Via bancontact – in alle kantines
  • Via cash (tot 1u30 na einde wedstrijd)
   • T1 tweede verdiep
   • T1 Extra Time
   • T3 De Jee
   • T3 tweede verdiep
   • T4

Hoe kan ik het saldo van mijn cashlesskaart/abonnement raadplegen?

Download de Starnet Cashless App via App of Play Store en registreer je cashlesskaart/abonnement. Zie stappenplan cashless in bijlage.

Hoe claim ik mijn ticket bij een 1+1 actie?

Hoe kan ik een aangekocht ticket/abo doorgeven aan iemand?

Hoe kan ik als niet-abonnee online tickets kopen voor de Bekerwedstrijden?

Hoe kan ik als abonnee een ticket kopen voor een Bekerwedstrijd?

Alle abonnementsplaatsen houden wij 1 week gereserveerd voor onze abonneehouders. Enkel u als abonnee kan dan een ticket aankopen op uw vaste plek. Hieronder vindt u een instructievideo over hoe u een ticket kan aankopen als abonnee voor een bekerwedstrijd.

 

Wat zijn de openingsuren van de ticketcontainer?

Je kan deze raadplegen op: https://www.ohleuven.com/openingsuren/

Wanneer mag ik mijn abonnement ophalen?

Eens je je abonnement online hebt aangekocht kan je tijdens de openingsuren langskomen om het op te halen. De openingsuren van het infopunt ticketing zijn variabel en kan je raadplegen op https://www.ohleuven.com/openingsuren/

Ik ben mijn ticket vergeten, wat nu?

Wend je met je paspoort en/of bevestigingsmail naar de ticketcontainer, zij helpen je zo goed mogelijk verder.
Je kan tevens in jouw ticketing account je ticket opnieuw downloaden.

Hoe kan ik met mijn bondskaart komen kijken?

Je kan je aanvraag richten naar ticketing@ohl.be

Er is iets tussengekomen en kan uiteindelijk toch niet komen, krijg ik mijn geld terug?

Aangekochte tickets worden nooit terugbetaald.

Wanneer start de verkoop een wedstrijd?

De verkoop start steeds de dinsdag twee weken voor een thuiswedstrijd.

Kan ik toegang krijgen met mijn ticket op mijn gsm?

Het is de bedoeling dat je je ticket uitgeprint meebrengt naar het stadion.

Moet ik mijn tickets in kleur printen?

Neen, dit hoeft niet.

Wanneer is de fanshop open?

De fanshop is elke woensdag geopend tussen 15u en 17u. Op wedstrijddag opent de fanshop anderhalf uur voor de aftrap.

Heb ik korting omdat ik senior ben?

We hanteren geen korting voor senioren.

Krijg ik nog Horeca-Boekjes?

Je kan vanaf nu voor al je fanvoordelen naar ons fanvoordelenplatform surfen. Met de OH Leuven fanvoordelen scoor je de scherpste deals voor heel wat leuke activiteiten/arrangementen. Ga naar het platform.

Wat is een familieabonnement?

Een familieabonnement houdt in dat je in tribune 128-129 een abonnement voor volwassenen kan aankopen aan €285 en je hier twee abonnementen voor kinderen onder de 18 jaar gratis bij krijgt.

Wanneer krijg ik mijn factuur?

Onze financiële dienst brengt dit steeds zo spoedig mogelijk in orde. Je kan hen steeds contacteren via facturatie@ohl.be

Wat als ik mijn abonnement verlies?

Dan kan je een nieuwe kaart komen aanvragen bij info@ohl.be, hier hangt een kostprijs van € 10 aan verbonden. Je dient dan wel je kaartnummer te kennen en geregistreerd te hebben via de Starnet app. Dit kan je aanvragen via ticketing@ohl.be of rechtstreeks in de Ticket Container. De openingsuren hiervan kan je hier raadplegen.

Kan ik een factuur krijgen van mijn betaalkaart?

Ja, aanvraag via facturatie@ohl.be. Je kan een factuur bekomen na het invullen van het formulier “cashless factuur”.

Kan ik een factuur krijgen van mijn betaalkaart?

Ja, aanvraag via facturatie@ohl.be. Je kan een factuur bekomen na het invullen van het formulier “cashless factuur”.

Wanneer kan ik geld op mijn abonnement zetten?

Tijdens wedstrijden aan alle togen. Online via de websites of app (zie hierboven).

Wanneer kan ik geld op mijn abonnement zetten?

Tijdens wedstrijden aan alle togen. Online via de websites of app (zie hierboven).

Waar kan ik geld op mijn abonnement zetten?

Dit kan in het stadion in de buurt van alle togen of online via Tickethour of onze cashless-site. Je kan ook geld op je abo zetten via de Starnet cashless app. Deze kan je download in de App Store op je smartphone.

Waar kan ik geld op mijn abonnement zetten?

Dit kan in het stadion in de buurt van alle togen of online via Tickethour of onze cashless-site. Je kan ook geld op je abo zetten via de Starnet cashless app. Deze kan je download in de App Store op je smartphone.

Wat gebeurt er met het geld op mijn abonnement van vorig seizoen?

Je saldo blijft geldig op de oude kaart en kan opgebruikt worden. Dit kan ook gedeeltelijk als je bijvoorbeeld op de oude kaart nog 50 cent hebt staan, dan kan je dit gedeeltelijk opgebruiken en het resterend saldo met de nieuwe kaart betalen.

Wat gebeurt er met het geld op mijn abonnement van vorig seizoen?

Je saldo blijft geldig op de oude kaart en kan opgebruikt worden. Dit kan ook gedeeltelijk als je bijvoorbeeld op de oude kaart nog 50 cent hebt staan, dan kan je dit gedeeltelijk opgebruiken en het resterend saldo met de nieuwe kaart betalen.

Heb ik korting omdat ik senior ben?

We hanteren geen korting voor senioren.

Krijg ik nog Stella-Boekjes?

We geven dit seizoen geen fysieke boekjes meer, maar je hebt wel nog steeds recht op heel wat fanvoordelen. Ontdek alle voordelen op ons fanvoordelenplatform.

Krijg ik nog Stella-Boekjes?

Tijdens seizoen 2021-2022 organiseren we de Steun De Horeca-actie. Je krijgt bij aankoop van een abonnement een bonnenboekje waarbij je na het kopen van een pint een pint gratis krijgt.

Wat is een familieabonnement?

Een familieabonnement houdt in dat je in tribune 128-129 een volwassenabonnement kan aankopen aan €150 en je hier dan twee abonnementen voor kinderen onder de 18 jaar gratis bij krijgt.

Wanneer krijg ik mijn factuur?

Onze financiële dienst brengt dit steeds zo spoedig mogelijk in orde. Je kan hen steeds contacteren via facturatie@ohl.be. Voor onze B2B klanten verloopt de facturatie rechtstreeks vanuit Ixpole.

Zijn er parkeerplaatsen voor mensen met een handicap?

Op de parking aan de Kardinaal Mercierlaan zijn parkeerplaatsen voorzien voor andersvaliden. U kan voor een van deze plaatsen een aanvraag sturen naar ticketing@ohl.be. Daarna kan u naargelang de beschikbaarheid een plaats reserveren.

Zijn er parkeerplaatsen voor mensen met een handicap?

Op de parking aan de Kardinaal Mercierlaan zijn parkeerplaatsen voorzien voor andersvaliden. U kan voor een van deze plaatsen een aanvraag sturen naar ticketing@ohl.be. Daarna kan u naargelang de beschikbaarheid een plaats reserveren.

Zijn de particuliere parkings betalend of gratis?

De parking Philipssite is betalend (bekijk de tarieven hier). De parking Kapeldreef is gratis.

Zijn de particuliere parkings betalend of gratis?

De parking Philipssite is betalend (bekijk de tarieven hier). De parking Kapeldreef is gratis.

Wat zijn de dichtstbijzijnde bushaltes?

Er zijn twee bushaltes dichtbij:
1) Leuven Naamsepoort (bekijk de bushalte hier)
2) Leuven Redingenhof (bekijk de bushalte hier)

Wat zijn de dichtstbijzijnde bushaltes?

Er zijn twee bushaltes dichtbij:
1) Leuven Naamsepoort (bekijk de bushalte hier)
2) Leuven Redingenhof (bekijk de bushalte hier)

Waar kan ik mijn fietshelm achterlaten?

Het is niet mogelijk om uw helm achter te laten aan het stadion. We raden aan om je helm mee vast te maken aan je fiets. Deze mag namelijk niet het stadion binnen.

Waar kan ik mijn fietshelm achterlaten?

Het is niet mogelijk om uw helm achter te laten aan het stadion. We raden aan om je helm mee vast te maken aan je fiets. Deze mag namelijk niet het stadion binnen.

Koop je abonnement