fbpx
A-Team

2-1-nederlaag op Cercle Brugge na late tegengoal

OH Leuven had zaterdagavond lang zicht op een punt, maar in minuut 91 slikten we nog de 2-1 van Cercle Brugge en zo moesten we met lege handen terug naar huis.

Coach Marc Brys kon niet rekenen op Mendyl en Malinov, die ontbraken met een schorsing. Dom en Holzhauser waren hun vervangers. Bij Cercle Brugge waren er geen wijzigingen. Na vijf minuten kon Maertens een eerste keer uithalen. Zijn poging ging in hoekschop. Op die hoekschop kon Gonzalez koppen, maar Majecki verschalken lukte niet. Het was lang wachten op een nieuwe kans. Halverwege de eerste helft kon ook Daland koppen na een hoekschop. Cojocaru klemde goed. We reageerden met een vlotte combinatie en schot van Dom, maar hoog over.

Na 36 minuten klom Cercle Brugge op voorsprong. Ouédraogo ging neer na een luchtduel. De thuisploeg mocht verder spelen. Somers bracht vanaf rechts voor en Ueda verschalkte Patris aan de tweede paal. Cojocaru had geen verhaal tegen de kopbal van de Japanner. We hingen nog voor de rust de bordjes in evenwicht. En hoe! De Norre legde de bal heerlijk achter de verdediging van Cercle. Gonzalez nam mee met de borst en knalde de gelijkmaker hard binnen. Al het tiende doelpunt van het seizoen van El Pistolero. In de slotminuut van de eerste helft kwam Keita nog Ouédraogo vervangen.

Deksel op de neus in de slotfase

Meteen na de pauze speelde Cojocaru de bal in op Ueda. Onze doelman had gelukkig wel een reactie in huis op zijn schot. Da Silva Lopes probeerde het in de herneming. Dom keerde goed van de lijn. Enkele minuten later ging Daland, die al een gele kaart had gekregen, fel door op Tamari. De verdediger kreeg hiervoor geen tweede gele kaart. Op het uur vonden De Norre en Gonzalez elkaar weer. Deze keer over de grond. Gonzalez legde de bal via doelman Majecki naast en er was ook gevlagd voor buitenspel.

In minuut 62 kwam Thorsteinsson tussen de lijnen voor Holzhauser. In de tien minuten die volgden claimden we tweemaal een strafschop na hands, maar het leer ging niet op de stip. Echte kansen bleven lang uit. Tien minuten voor affluiten kon Gonzalez nog eens voor dreiging zorgen. Majecki moest in de korte hoek een hoekschop weggeven. We leken af te stevenen op een gelijkspel. In de blessuretijd kregen we een vrije trap echter niet goed weg. Ravych liet Cojocaru achter met een binnentikker. Zo blijven we met een 2 op 15 achter.

Brys: "De wet van Murphy"

“In de eerste helft hadden wij ons verwacht aan een zeer hoge en agressieve pressing dat kenmerkend is voor Cercle Brugge”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Dat was er helemaal niet. Ik denk dat zij de keuze voor hoge druk te riskant vonden. Wij hebben het nagelaten om het middenveld te controleren en hebben veel te snel geprobeerd ons verhaal te zoeken in lange ballen. Dat was een foute keuze. Wij hebben drie combinaties gedaan in de eerste helft. Veel te weinig, want we kwamen daar in overtal. Het was vooral moeilijk omdat het slordig was. In de eerste helft was Cercle dus beter met meer dreiging. Ze pompten de bal in de zestienmeter en hadden veel stilstaande fases.”

“De tweede helft was een heel ander verhaal. We hebben dan veel meer gevoetbald. Cercle was een beetje aan het twijfelen over wat ze moesten doen. Zonder doelpunten hebben wij daar gebruik van gemaakt. We konden dominanter en hoger spelen. Ik voelde duidelijk bij hen dat ze tevreden met het gelijkspel. Wij zijn blijven drukken zonder extreem grote kansen omdat het dan toch weer te slordig was. In de laatste seconde viel dan het doelpunt uit de lucht. De wet van Murphy zeker, als het tegenzit dat het dan ook extra tegenzit. Wij moesten minstens een punt pakken, wilden absoluut die overwinning en uiteindelijk gaan we met niets naar huis. Dat is altijd enorm zuur”, besluit Brys.