fbpx
Women

21 op 21 voor OH Leuven Women na zege tegen Zulte Waregem

OH Leuven Women behoudt haar perfect rapport: 7 zeges en 7 clean sheets op een rij. Zaterdagavond wonnen we met 4-0 van Zulte Waregem. Van Dijk (x2) en Van Kerkhoven (x2) zorgden voor de doelpunten.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Een kopbal van Veefkind spatte al snel uiteen op de lat. Na tien minuten klommen we verdiend op voorsprong. Van Dijk zette een elfmeter feilloos om. Diezelfde Van Dijk maakte er niet veel later 2-0 van. Ze nam het leer perfect op de slof.

Halverwege de eerste helft schoof Van Kerkhoven na een voorzet vanaf rechts de geruststellende 3-0-ruststand onder bezoekende doelman Seynhaeve in doel. Onze aanvalster maakte vroeg in de tweede helft de 4-0. Van Kerkhoven verwerkte opnieuw een voorzet vanaf rechts heerlijk over Seynhaeve tegen de touwen. Daarna controleerden we de wedstrijd.

Doelpunten: 10’ Van Dijk (1-0, strafschop), 18’ Van Dijk (2-0), 21’ Van Kerkhoven (3-0), 52’ Van Kerkhoven (4-0).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees (54’ Tysiak), Van Kerkhoven, Mertens, Janssens, Detruyer (62’ Eurlings), Ampoorter (62’ Cranshoff), Cattoor, Van Belle, Van Dijk (62’ Van Schoonhoven), Veefkind.

Coenraets: "Namen meteen heft in eigen handen"

“In tegenstelling tot de voorgaande weken namen we meteen het heft in eigen handen”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “We wilden zeker niet zoals tegen Aalst en Charleroi pas in de tweede helft afstand nemen. De boodschap was dus om meteen de wedstrijd in handen te nemen. Vrij snel kregen we een strafschop en die zetten we goed om. Het duurde dan maar enkele minuten om de 2-0 en de 3-0 te maken. Dat gaf iets meer rust en zo konden we de wedstrijd volledig onder controle houden. Zulte Waregem moest komen, had het moeilijk om het spel te maken en ons onder druk te zetten, wat in ons voordeel was.”

“De 3-0 kwam er nadat we na een aanval ons in enkele seconden terug organiseerden. Ik vind het altijd plezierig als we uit een goed drukmoment een doelpunt kunnen maken. Zeker als je ziet dat we op dat moment zeer goed georganiseerd stonden. Na de pauze viel op een heel raar moment de 4-0. Ik had niet het gevoel dat die vierde goal dan kon vallen. Je vraagt je soms af hoe Van Kerkhoven die ballen in doel krijgt. Je weet gewoon dat ze een aanvalster is die op de juiste plek staat en dat ze niet veel nodig heeft om een doelpunt te maken. Er waren na de 4-0 zeker nog meer dan voldoende momenten om de score uit te diepen, maar de boodschap was vooral om geen doelpunt te incasseren. Vanuit de controle spelen en kijken welke opportuniteiten zich voordoen.”

“Wij wilden als staff nog zien hoe de groep naar dat belangrijke vierluik toeleeft. Ze hebben bewezen dat ze dat op een positieve manier doen en dat ze het echt wel zien zitten. De bekerwedstrijd van dinsdag tegen Genk B komt er heel snel aan. Een opportuniteit om nog wat ritme te geven en zaterdag volgt de competitiewedstrijd tegen Club YLA. Zij hebben zaterdag toch ook heel veel vertrouwen kunnen tanken tegen Aalst (1-7). Dat wordt een interessante wedstrijd. We bekijken het week per week. Het is vooral kijken naar hoe we reageren op het eerste doelpunt dat we zullen slikken. We hebben daar deze week ook heel veel over gesproken: wat, wie en hoe gaan we daarop reageren.”

“Of ik hard bezig met dat perfect rapport? Dat heeft twee kanten. Het is een perfecte motivatie voor de verdedigers en de keeper. Je kan daar ook uitdagingen aanhangen. Anderzijds ben ik daar ook heel nuchter in. Vorig jaar verloren we maar driemaal op een heel seizoen en dat was al voldoende om de titel mis te lopen. Hoe goed de statistieken ook zijn, ze zeggen niet alles”, besluit Coenraets.