A-Team

4-2-overwinning tegen Zulte Waregem

OH Leuven knoopte zaterdagavond na zeven wedstrijden zonder zege aan met een driepunter. In eigen huis zetten we Zulte Waregem met 4-2 opzij.

Coach Marc Brys voerde geen wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd tegen Antwerp. Bij Zulte Waregem verschenen met Sissako en Willen twee nieuwe namen aan de aftrap. Het waren de bezoekers die in de eerste tien minuten het heft in handen namen. Vossen liet de eerste kans optekenen en even later probeerde Gano het. Onze jongens hadden even tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Vlak voor het openingskwartier toonde Tamari zich een eerste keer.

Tien minuten later was het alweer Tamari die voor dreiging zorgde. De Jordaniër dribbelde de zestien in, maar zijn schot was te schuin. In minuut 29 opende Schrijvers de score. Bossut loste de trap van Nsingi, Schrijvers was goed gevolgd en werkte prima af. Het openingsdoelpunt gaf ons duidelijk vertrouwen. Thorsteinsson kreeg twee grote kansen om de voorsprong uit te diepen. Eerst lag Bossut in de weg en even later ging het leer net naast.

Derde keer goede keer voor onze IJslander. Drie minuten voor de rust was het namelijk toch raak. Nsingi vond Thorsteinsson, die bleef rustig, kapte zijn tegenstander uit en legde de 2-0 voorbij Bossut. Nog was het niet gedaan. Nsingi zette een knappe tegenaanval op en speelde Thorsteinsson vrij. Deze keer kroop die laatste in de rol van aangever. De Norre liep goed in en legde de 3-0-ruststand vast.

Twee strafschoppen na de pauze

Na acht minuten spelen in de tweede helft moest Schrijvers met een blessure naar de kant, Kiyine was zijn vervanger. Thorsteinsson kwam dicht bij zijn tweede van de avond, maar kon net niet goed genoeg afwerken. Op het uur werd Nsingi onderuitgehaald door Derijck, maar scheidsrechter Boucaut en de VAR zagen er geen graten in.

Zulte Waregem kwam dicht bij de 3-1. Vossen trof Cojocaru op zijn weg. Op de daaropvolgende hoekschop ging een kopbal van Fila net naast. Onderweg raakte het leer de hand van Ricca en na het bekijken van de beelden gaf Boucaut de bezoekers een strafschop. Vossen trapte de elfmeter binnen.

Twee minuten later wisten we de voorsprong alweer te vergroten. Miroshi trapte invaller Vlietinck aan in de zestien en Boucaut legde de bal opnieuw na het bekijken van de beelden op de stip. Een koud kunstje voor Thorsteinsson, die de strafschop heerlijk in de rechterbovenhoek knalde. Kiyine kwam dicht bij de 5-1, maar trof het zijnet. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel aan de overkant. Na balverlies van Ricca maakte Gano er 4-2 van. Invaller Opoku probeerde het nog tweemaal maar de score veranderde niet meer.

Brys: "Deugddoende overwinning"

“Zulte Waregem is redelijk goed aan de wedstrijd begonnen”, doet coach Marc Brys zijn analyse. “Wij dienden vooral te consolideren. Elk team heeft een sterk en een zwak punt. Ik denk dat we dat goed uitgebuit hebben. Zij hebben problemen in de omschakeling centraal in het middenveld en daar kwamen de drie punten uit de eerste helft uit. Niet alleen de doelpunten, want Thorsteinsson kreeg nog enkele kansen, waar we te weinig mee deden.”

“In de tweede helft gaven we twee punten cadeau. Dat is niet leuk maar jammer. De wedstrijd zat door die eerste helft wel op slot. We gaven weinig weg en kregen na de pauze nog een rits kansen. Een deugddoende overwinning, want het was heel lang geleden. Iedereen die OH Leuven-minded is, zal een goed gevoel hebben. De club, de spelers en de supporters hebben getoond dat OHL leeft.”

“We hebben ons op vlak van punten een klein beetje kunnen herpakken, maar langs de andere kant zijn er drie zwaar gekwetsten en geschorsten. We staan voor moeilijke dagen richting Charleroi. Zorgen voor morgen. We genieten even en maandag zal de focus op Charleroi liggen”, besluit Brys.