Women

9 op 9 voor OH Leuven Women na zege op Standard

OH Leuven Women behoudt haar perfect rapport. Zaterdagnamiddag gingen onze dames met 0-1 winnen op het veld van Standard en zo zitten we aan een negen op negen.

Coach Jimmy Coenraets wisselde op drie posities in vergelijking met de ploeg die begon tegen White Star (8-0-zege). Van Belle, Cattoor en Van Schoonhoven kwamen in de basiself in plaats van Veefkind, Coenraets en Ampoorter.

In de eerste helft vielen er weinig echte doelpogingen te noteren. Beide ploegen leverden wel veel strijd. Iets voorbij halfweg de eerste helft kon Janssens zich goed doorzetten, maar haar poging belandde op Damman. 0-0 was ook de ruststand.

Tien minuten ver in de tweede helft legden onze dames een heerlijke aanval op de mat. De bal werd mooi in de ploeg gehouden en na een knap een-tweetje tussen Van Kerkhoven en Detruyer kon die laatste voorzetten. Aan de tweede paal stond Cranshoff – ingevallen aan de rust voor Mertens – helemaal vrij om de 0-1 binnen te tikken.

De ingevallen Van Dijk kwam op aangeven van Detruyer nog dicht bij de 0-2. Standard reageerde met een poging van Merkelbach, maar onze doelvrouw Evrard verschalken, lukte niet. Zo houden we al voor de derde keer dit seizoen onze netten schoon.

Doelpunt: 56’ Cranshoff (0-1).

Jimmy Coenraets: "Vervolg hebben we zelf in de hand"

“In de eerste helft brachten we veel intensiteit, maar heel weinig initiatief en dat is niet ons spel”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “Wij moeten ons focussen op het initiatief en van daaruit zelf de intensiteit gaan bepalen. We gingen vooral mee in wat Standard wilde brengen. Veel intensiteit en veel duels, maar beide ploegen raakten niet in het zestienmetergebied. Tijdens de rust werd er op de juiste manier bijgestuurd door de groep zelf. Ze zijn vrij zelfredzaam gaan kijken naar waar de ruimtes lagen. Hoe het doelpunt tot stand kwam, was iets wat we tijdens de rust hadden aangegeven: neem zelf initiatief, durf de pressing van Standard één keer te breken en dan raken we er wel door. Dat was voor ons wel positief en ook iets waar we echt hadden op getraind.”

“Dat we zakelijk de wedstrijd wisten uit te spelen? Klopt, ik denk dat dat ook aan de wissels lag. Je kan dames inbrengen die goed kunnen omgaan met de druk die op de wedstrijd ligt en dat is heel belangrijk. Ik had verwacht dat Standard de laatste minuten nog zou komen met enkele aanvallen, maar ze lieten het balbezit aan ons en daardoor konden we het vrij rustig uitspelen.”

Een prima begin van het seizoen voor onze dames. “Absoluut. Een begin waar elke coach voor tekent. 9 op 9, geen doelpunten tegen en je maakt er zelf elf. Twee spitsen en drie aanvallende middenvelders wisten al te scoren. Dat is allemaal positief voor de groepssfeer en wat er vandaag in de rust is gebeurd, is hetgeen waar we nog meer naar toe moeten gaan. Enkele individuen die opstaan en de groep dragen, wat heel sterk is. De dames waren na afloop euforisch. Het was duidelijk na de wedstrijd dat er heel veel strijd geleverd was en dat iedereen uitkijkt naar het vervolg. De boodschap na de wedstrijd was ook om hier een vervolg aan te breien, want dat hebben we zelf in de hand.”

“Het is moeilijk om op dit moment vooruit te kijken omdat er nu twee weken international break aankomen, dan treffen we KV Mechelen en dan volgen er opnieuw twee weken niets tot we de bekerwedstrijd hebben in KSV Bredene. Het is heel moeilijk om nu al eind september voor te bereiden. We moeten vooral kijken naar waar we heel tevreden over zijn en waar we vooral aan moeten werken, maar we moeten ook het fysieke peil van de dames scherp blijven houden. We leerden vandaag dat we de dominantie moeten behouden en die uitbuiten. We speelden anderzijds wel op een veld dat wat je zelf wilt brengen niet toeliet. Op dergelijke velden gaan we meer moeten trainen, want we legden nu iets te veel het initiatief bij de keeper of namen iets te vaak onze verantwoordelijkheden niet op”, besluit Coenraets.