U23

Beloften verliezen onterecht tegen Standard

Voor de tweede week op rij moesten de beloften van OH Leuven onterecht het onderspit delven. Maandagavond speelden onze jongens een dijk van een wedstrijd, maar gingen ze toch met 1-2 onderuit. Twee niet-gefloten strafschoppen hadden daar een groot aandeel in.

De bezoekers uit Luik staken het eerst hun neus aan het venster. Ravet moest een schuiver van Dodeigne in hoekschop duwen. Het ging goed op en neer in de eerste tien minuten met mogelijkheden langs beide kanten, maar echt dreigend zijn lukte niet.

Net voor het kwartier was er een knap een-tweetje tussen Lefrancq en Smet. Lefrancq, die zaterdagavond nog zijn debuut maakte bij de hoofdmacht tegen Antwerp, kwam oog in oog met doelman Epolo, kapte – een beweging die hij ook tegen Antwerp meermaals liet zien – deze uit en trapte de 1-0 staalhard binnen.

Het bleef een aangenaam kijkstuk. Smet en Gbo probeerden het van ver, maar zonder succes. In de slotminuten van de eerste helft gaven we de voorsprong nog weg. Na balverlies tijdens het opbouwen kon Ghaldi de 1-1 binnentrappen.

Onze jongens reageerden meteen met een afstandsschot van Vekemans dat bijna Epolo verraste. We gingen echter rusten met een achterstand nadat Mmaee er 1-2 van maakte met een laag schot vanop de rand van het zestienmetergebied.

We kwamen scherp uit de kleedkamer met meteen een poging van Allemeersch. Niet veel later werd een schot van Vekemans afgeblokt. Ouedraogo verstuurde in minuut 54 een knappe voorzet vanop links. Allemeersch liep goed in, maar kopte op Epolo.

Iets na het uur moest de bal altijd op de stip na een fout op Vekemans, maar tot ieders verbazing gebeurde dat niet. Onze jongens lieten de moed niet zakken en het bleef eenrichtingsverkeer. Gbo probeerde het opnieuw met een harde knal. Deze keer ging het leer maar net over. Allemeersch trapte vanuit een schuine hoek over en Lefrancq dwong Epolo tot een goede redding.

In minuut 86 kregen we een dot van een kans. Lefrancq nam een vrije trap kort en zette zo Allemeersch helemaal alleen voor doel, maar onze aanvaller besloot van dichtbij net naast. Nog was het niet gedaan. Smet haalde randje zestienmeter uit, Epolo duwde weg en in de rebound raakte ook Allemeersch niet voorbij Epolo.

In de blessuretijd kreeg Vekemans een duw net toen hij wilde uithalen waardoor zijn trap naast ging. Ook hier had de bal altijd op de stip gemoeten, maar alweer werd er niet gefloten. Zo bleven onze jongens onverdiend met lege handen achter.

Opstelling OH Leuven Beloften: Ravet, Rattanapoom, Lefrancq, Smet, Allemeersch, Vekemans, Stanic, Gbo, Ouedraogo, Schingtienne, Sagrado.

Doelpunten: 14’ Lefrancq (1-0), 42’ Ghaldi (1-1), 45’ Mmaee (1-2).