fbpx
A-Team

Doelpuntenrijke oefenwedstrijd in Spanje

Het is dag 4 van de oefenstage in Spanje en tijd voor een oefenwedstrijd. Olympique Lyon is de tegenstander. De 8e uit de Franse Ligue 1 verblijft net als OH Leuven in het La Finca Resort. De wedstrijd werd afgewerkt in de Pinatar Arena in Murcia.

De oefenstage staat in het teken van de voorbereiding van het tweede gedeelte van het seizoen. Coach Marc Brys had al aangegeven dat de focus tijdens de stage op volume en frisheid ligt. Deze wedstrijd, ongeveer halverwege de stage, komt dan ook op een goed moment. De afgelopen dagen werd al hard gewerkt en stonden er telkens drie oefensessies per dag op het programma.

OH Leuven ging meteen furieus van start en opende de score na 58 seconden. Tamari had een knappe actie en versnelling in huis. Zijn schot werd nog weggewerkt door de doelman, maar Mario Gonzalez was goed gevolgd en tikte beheerst de 0-1 tegen de netten. Lyon was even van slag na deze vroege achterstand. Tamari dook in de vijfde minuut in de box en ging neer na een contact met een Franse verdediger, maar geen strafschop oordeelde de scheidsrechter.

Lyon trok hierna het spel meer naar zich toe en had het meeste balbezit, maar de troepen van Brys stonden geconcentreerd en georganiseerd te spelen. Na tien minuten kon Lacazette uithalen, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. Iets voor het half uur kon de aanvoerder toch scoren. Lacazette schoot een vrije trap rechtstreeks binnen, 1-1. Lyon bleef komen en even later nam de Braziliaan Tété de bal op de slof en schoot de 2-1 knap tegen de netten.

De nummer acht uit de Ligue 1 probeerde de wedstrijd te controleren door op balbezit te spelen. Maar ook OH Leuven probeerde uit te breken, maar werd enkele keren foutief afgestopt door Lyon. Net voor de rust rukte Patris op snelheid door het centrum. Hij behield het overzicht en opende op Kiyine, die vanop de linkerflank voorbracht richting de tweede paal. Gonzalez dook in de rug van zijn tegenstander en scoorde de gelijkmaker. Mario Gonzalez bewees zijn bijnaam ‘el Pistolero’ opnieuw alle eer. De scheidsrechter floot meteen erna de eerste helft af.

Lyon coach Laurent Blanc stuurde in de tweede helft een volledig nieuw elftal uit de kleedkamer. Aan de overkant was Marc Brys meer spaarzaam met zijn wissels. De tweede helft begon met veel spel in de breedte tot Lyon in de 56e minuut opnieuw op voorsprong kon komen dankzij een sterk spelende Dembelé. Vervolgens nam OH Leuven meer controle op de wedstrijd en ook Marc Brys voerde enkele wissels door. Dit zorgde voor meer balbezit en overwicht voor de Leuvenaars.

In de 68e minuut stuurde Vlietinck knap Maertens diep. Hij werd foutief afgestopt en nu floot de scheidsrechter wel terecht voor strafschop. El Pistolero zette zich achter de bal en trapte de elfmeter binnen. Hattrick voor onze Spaanse topschutter die zo de stand opnieuw op gelijke hoogte bracht. Hierna viel het tempo wat uit de wedstrijd tot Mario Gonzalez een kwartier voor het einde van de wedstrijd nog een mooie kans kreeg om opnieuw op voorsprong te komen, maar de spits kon niet besluiten. Het venijn zat echter in de staart. Lyon scoorde op drie minuten (’81 en ’84)  tijd nog twee doelpunten via Dembélé. De spits van Lyon had zo, net als Gonzalez, zijn hattrick beet. Onze jongens konden lang gelijke tred houden met Lyon, maar door de twee late doelpunten verloren OH Leuven uiteindelijk met 5-3.