fbpx
A-Team

Een verdiend punt tegen Anderlecht

OH Leuven pakte zondagnamiddag een punt op bezoek bij Anderlecht. Tweemaal - via Thorsteinsson en Tamari - klommen we op voorsprong. In de slotfase moesten we de drie punten toch nog uit handen geven.

Bij OH Leuven ontbrak Ricca, waardoor Ouedraogo in de ploeg kwam. Anderlecht moest Verschaeren, Amuzu en Stroeykens missen. Sadiki, El Hadj, Esposito en nieuwkomer Diawara verschenen aan de aftrap. We begonnen goed aan de wedstrijd. Het eerste schot van de wedstrijd was van Thorsteinsson. Één minuut later stuurde Maertens Tamari de diepte in. Die laatste kapte zich goed vrij en haalde uit, maar recht op Van Crombrugge.

Anderlecht reageerde via een vrije trap van Esposito. Cojocaru lag echter goed in de korte hoek om het leer weg te duwen. Via Fabio Silva kwam de thuisploeg iets meer opzetten, maar echt gevaarlijk zijn lukte niet. Het doelpunt viel aan de overkant. En hoe! Tamari verstuurde een heerlijke pass achter de verdediging, Thorsteinsson controleerde met de borst en knalde nog voor de bal de grond raakte uit de draai de 0-1 geweldig naast Van Crombrugge.

We bleven op dat goede elan verdergaan. Na een aanval over veel stationnetjes kon aanvoerder Maertens uithalen. Zijn poging vertrok prima, maar werd nog net op tijd afgeblokt. Daarna bleven doelpogingen aan beide kanten even uit. Silva kwam dicht bij de gelijkmaker en Thorsteinsson vond nog Van Crombrugge op zijn weg. We gingen met een verdiende 0-1-tussenstand rusten.

Drie goals na de rust

Eerste poging in de tweede helft was van De Norre. Zijn volley vertrok goed, maar draaide dan weg van het doel. Na een knappe actie van Mendyl bleef de bal hangen in het zestienmetergebied en werd een poging van Gonzalez uiteindelijk afgeblokt. Bij Anderlecht maakte Vertonghen zijn debuut iets voor het uur. Tien minuten na zijn invalbeurt kon Vertonghen voor dreiging zorgen met een kopbal.

Het signaal voor onze jongens om te reageren. Tamari kon aanleggen, maar zijn poging krulde net naast. Plots ging het snel, want invaller Duranville trapte gelijkmaker staalhard binnen. Lang stond die gelijkmaker niet op het bord. Maertens snoepte Diawara de bal af en bood Tamari de 1-2 aan. Onze aalvlugge Jordaniër faalde niet en legde het leer knap naast Van Crombrugge.

Vijf minuten voor affluiten klom Anderlecht opnieuw langszij. Silva trapte de 2-2 overhoeks binnen. De slotminuten verliepen ietwat zenuwachtig, maar het punt kwam niet meer in gevaar.

Brys: "Een beetje hetzelfde gevoel als vorig jaar"

“Het is altijd een uitdaging om hier te komen voetballen”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Wij hebben vooral getracht om ons eigen spel te spelen. Dat is vanuit de combinatie voetballen, snel diepgang te hebben en om met veel mensen voor doel te komen. 70 minuten lang lukte dat redelijk tot goed. Het had meer gemogen, maar het was wel goed.”

“Gaandeweg kwam er meer en meer druk en dan maakten wij de fout dat we te snel in onze zestien kropen. Zo verdedigden we te laag en riepen we het te veel op ons af. De ballen werden in de zestien gedropt. We konden na de 1-1 snel reageren. Dan moet je de wedstrijd binnenhalen en trachten controle te houden. Dat is ons niet gelukt door de overgave en het energieke van Anderlecht.”

“Ik vergelijk het graag met de wedstrijd van vorig jaar die ook op 2-2 eindigde. Ik zag toen veel ontgoocheling en die zie ik nu ook. Een beetje hetzelfde gevoel. Anderzijds is een punt behalen op Anderlecht en jouw eigen filosofie behouden als spelersgroep wel mooi”, besluit Brys.