A-Team

Geen drie op drie na doelpuntrijke wedstrijd tegen Antwerp

OH Leuven sloot zondagavond op het veld van Antwerp speeldag 3 af. Een duel tussen twee ploegen die voor de aftrap een zes op zes achter hun naam hadden staan. Na een spektakelstuk trok Antwerp met 4-2 aan het langste eind.

Bij Antwerp kon trainer Mark van Bommel terug rekenen op centrale verdediger Alderweireld. Die kreeg Pacho naast hem in plaats van Almeida. Coach Marc Brys voerde geen wijzigingen door in vergelijking met de 2-0-zege tegen Westerlo.

We begonnen met een goede kans al na twee minuten voor Tamari. Zijn schuiver ging net naast. Op het kwartier bediende Tamari De Norre. Die laatste trapte over. Antwerp reageerde met een poging van Miyoshi.

Tamari bleef de gevaarlijkste man op het veld. Vanaf rechts haalde de 25-jarige Jordaniër uit. Via Pacho ging het leer tegen de lat. Halverwege de eerste helft klommen we dan toch verdiend op voorsprong. Patris rukte goed op en koos Nsingi uit. Onze jonge aanvaller knalde met links de 0-1 hard voorbij Butez.

In minuut 37 vond Holzhauser Maertens aan de tweede paal. Onze aanvoerder nam de bal in één tijd op de slof, maar mikte over. Plots ging het snel aan de overkant. Nainggolan legde de gelijkmaker binnen en twee minuten later bracht Frey Antwerp op voorsprong.

Ook drie doelpunten na de rust

In de eerste minuten van de tweede helft hadden we het moeilijk om uit de druk van Antwerp te komen. Op een zeldzame tegenaanval dwong Tamari dan toch een hoekschop af. Holzhauser bracht het leer prima voor en Patris kopte aan de eerste paal de gelijkmaker staalhard binnen.

We herstelden het evenwicht. Tamari liet zijn tegenstander op snelheid achter en bood Holzhauser een mooie kans aan. Onze middenvelder besloot te flauw op Butez. Opnieuw kregen we het deksel op de neus. De 3-2 van Balikwisha werd eerst nog afgekeurd, maar na een VAR-interventie bleek dat er geen sprake was van buitenspel.

Diezelfde Balikwisha zag de 4-2 eerst nog uiteenspatten op de paal. Enkele minuten later kende de aanvaller van Antwerp meer succes. Vanaf links kwam Balikwisha naar binnen en knalde de 4-2 binnen. Patris kwam nog heel dicht bij de 4-3, maar de aansluitingstreffer kwam er niet meer.

Brys: "Een terechte nederlaag"

“Een terechte nederlaag”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Als je de wedstrijd in zijn totaliteit bekijkt dan stel je vast dat het tempo hoger lag bij hen en dat daar meer power en drang naar voren inzat. Wij hebben dat bij momenten een beetje kunnen overnemen, maar onvoldoende om punten te claimen.”

“Hier moesten wij onze punten niet komen halen. Antwerp is een team dat op Europees niveau traint en wedstrijden speelt. Ze kunnen een versnelling hoger spelen, dus het is geen schande om hier punten te laten liggen.”

“Het deed deugd om 2-2 terug te komen na een stilstaande fase, waar we veelvuldig op trainen. Daarnaast moeten we ook onze meerdere durven erkennen. Iedereen is voluit gegaan. In de tweede helft werd er meer durf aan de dag gelegd dan in de eerste helft en dat is alleen maar toe te juichen”, besluit Brys.