A-Team

Gonzalez schiet OH Leuven met 2 goals voorbij Westerlo

OH Leuven heeft vrijdagavond de 20ste speeldag geopend met een 1-2-overwinning tegen Westerlo. Mario Gonzalez maakte zijn twaalfde en dertiende competitiedoelpunt van het seizoen.

Coach Marc Brys kon niet rekenen op de geblesseerde Maertens. Schrijvers kwam in zijn plaats. Ook Mendyl en Thorsteinsson verschenen aan de aftrap. Bij Westerlo voerde trainer De Roeck twee wissels door. Chadli en Akbunar werden vervangen door Van Den Keybus en Dierckx.

We begonnen met veel druk vooruit. Al na twee minuten leverde dat een grote kans op. Patris legde goed achteruit naar Mendyl, die van dichtbij te onbesuisd over trapte. Westerlo reageerde met een afstandsschot van De Cuyper dat Cojocaru over zijn kooi duwde.

De talrijk meegereisde fans uit Leuven zagen dat het tempo na een goed eerste kwartier uit de wedstrijd verdween. In de slotfase van de eerste helft nog één keer opwinding aan beide kanten. Cojocaru ging goed plat op een poging van Foster en Thorsteinsson vond met een afstandsschot Bolat op zijn weg.

Tweemaal Gonzalez na de rust

Keita bleef in de kleedkamer en Kiyine kwam in de ploeg. Opnieuw begonnen we fel. Thorsteinsson besloot na vier minuten na een snelle omschakeling naast. Een minuut later was het wel raak. Een heerlijke aanval. Thorsteinsson opende knap met een hakje naar Mendyl, die bracht hard en laag voor. Gonzalez liep goed in en tikte het openingsdoelpunt binnen.

Meteen gevaar aan de overkant. Ricca verwerkte een voorzet ongelukkig richting eigen doel. Cojocaru was alert en duwde het leer in hoekschop. Het ging goed op en neer. Kiyine speelde zich prima vrij en haalde hard uit. Bolat bokste weg, Gonzalez zat er tussen en werd dan omver gelopen door de doelman. Strafschop oordeelde scheidsrechter Smet. Een koud kunstje voor Gonzalez en zo weerklonk ‘Pang Pang Pang Pistolero’ voor een tweede keer vanuit het uitvak.

We hielden onze voet niet van het gaspedaal. Gonzalez kwam tweemaal dicht bij de 0-3. Een poging van ver van Schrijvers week af en ging zo op het dak van het doel. Tamari stuurde Patris het straatje in. Zijn voorzet werd net voor de voeten van Gonzalez weggewerkt. Westerlo kwam  dan beter in de wedstrijd en een kwartier voor affluiten knalde Nene de aansluitingstreffer voorbij Cojocaru. Wat volgde was een spannend slot, waarin Mendyl nog tegen een rode kaart aanliep. Maar ondanks het mannetje minder hielden we stand en namen we de drie punten mee naar Leuven.

Brys: "Wakker geschoten in de tweede helft"

“Ik denk niet dat wij op een schitterende eerste helft kunnen terugkijken”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “We kregen snel een geweldige kans, jammer dat we daar niet op scoorden. We probeerden ons spel te spelen en tussen de lijnen te voetballen, maar als elke keer de tweede of derde bal al fout is dan loop je achter de feiten aan. In de eerste helft was het al Westerlo wat de klok sloeg zonder dat ze echt grote kansen kregen.”

“In de tweede helft is iedereen wakker geschoten. Wat we vooraf wilden, begon wel te draaien. We voetbalden goede combinaties bij elkaar en maakten twee mooie doelpunten. We kregen nog drie à vier echt grote kansen. Al bij al denk ik dat we terecht de wedstrijd naar ons hebben getrokken, maar met die corners is het altijd billen knijpen om stand te houden. Zeker na de 1-2 en omdat je zelf de kansen niet hebt afgemaakt. Het was een close combat. We zijn zeer gelukkig met onze drie punten”, besluit Brys.