A-Team

Kaba knalt OH Leuven voorbij Genk

Sory Kaba heeft met twee doelpunten ervoor gezorgd dat OH Leuven woensdagavond met 2-1 wist te winnen van Genk. Een tweede driepunter voor onze jongens in 2022.

Coach Marc Brys voerde één wissel door. Schrijvers kwam in de basiself voor de geblesseerde Vlietinck. Bij Genk verschenen Ito, Bongonda, Sadick, Trésor en Preciado aan de aftrap. Zij namen de plaats in van Munoz, Cuesta, Hrosovsky, Oyen en Paintsil.

Binnen de minuut kwamen we op voorsprong. Schrijvers stuurde Maertens diep, die ging vlot voorbij zijn tegenstander en bracht prima voor. Kaba nam de assist met dank aan en duwde het zeer vroege openingsdoelpunt voorbij Vandevoordt.

Vijf minuten na de 1-0 toonde Genk zich. Runarsson bokste een zwabberbal van Bongonda goed weg. Aan de overkant probeerde Schrijvers het, maar Vandevoordt kon makkelijk klemmen.

Op het kwartier moest Genk met tien verder na een rode kaart voor Heynen. De bezoekers reageerden niet aangeslagen. Een poging van Bongonda ging het in het zijnet en niet veel later tikte Sadick na een vrije trap van Trésor de gelijkmaker vrijstaand binnen.

Via Mercier en Schrijvers kwamen we voor het halfuur dicht bij een nieuwe voorsprong. Chakla kopt een hoekschop van Mercier over en Bongonda schoot nog tegen de lat, maar doelpunten vielen er voor de rust niet meer.

Tamari begon aan de tweede helft, Shengelia bleef in de kleedkamer. Het was lang wachten op echt doelgevaar. In minuut 68 had onze aanvoerder iets geniaals in gedachten. Iedereen vermoedde dat Mercier een voorzet ging trappen, maar hij knalde richting doel. Het leer spatte uiteen op de lat.

Een kwartier voor affluiten stak Genk haar neus aan het venster. Runarsson bokste een poging van invaller Paintsil weg. We omsingelden in de slotfase het zestienmetergebied van Genk. Tamari haalde uit en na een VAR-interventie ging de bal op de stip wegens hands van Cuesta. Kaba trapte de elfmeter binnen, maar moest het nog een keer doen omdat we te vroeg in de 16 waren. Onze aanvaller bleef kalm en faalde ook bij de tweede poging niet. Zo boekten onze jongens een knappe tweede zege op rij.

“We zijn geweldig aan de wedstrijd begonnen”, stelt coach Marc Brys. “Via hun middenveld wilden we infiltreren en dat lukte. In de eerste vijftien minuten hadden we onze beste momenten. Tegen een tegenstander met tien spelers kregen we het gevoel dat we ons moesten bewijzen en dat is niet zo evident.”

“Genk kan op diverse wijze heel gevaarlijk zijn en het bleef voor ons altijd opletten. Een ongelukkig tegendoelpunt viel waarbij iemand volledig vrijgelaten werd na een vrije trap. Na de 1-1 werd er verwacht dat we halsoverkop gingen aanvallen. We hebben dat getracht, maar kwamen nooit tot extreem grote kansen. Op het einde viel de 2-1 dan uit de lucht, daar moeten we eerlijk over zijn. Wij zijn wel super blij met deze overwinning tegen een topploeg”, besluit Brys.