fbpx
A-Team

Knap 3-3 gelijkspel tegen Leicester City

OH Leuven speelde vandaag een galawedstrijd tegen de Engelse topclub Leicester City. De wedstrijd eindigde op 3-3, na doelpunten van Tamari, Nsingi en Kukharevych. Dewsbury-Hall, Daka en Vardy scoorden voor de bezoekers.

In een sfeervol en feestelijk King Power at Den Dreef Stadion werd onze voorzitter Khun Top net voor de wedstrijd gehuldigd. Hij kreeg een staande ovatie van de talrijk aanwezige supporters. De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheid was meteen raak. Na een mooie collectieve aanval kwam de bal tot bij Tamari en de Jordaniër knalde de openingstreffer tegen de netten. Niet veel later was Tamari opnieuw dicht bij een doelpunt, maar Iversen, ex-OH Leuven, stond pal op de poging van de flankaanvaller.

OH Leuven bleef druk zetten en dat resulteerde meteen in een tweede doelpunt. Nsingi veroverde de bal en schoot de 2-0 voorbij Iversen in doel. Leicester City reageerde via Maddison, maar Cojocaru redde knap. Aan de overkant was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk, maar de kopbal van Nsingi ging voorlangs. Even later ging een vrije trap van Holzhauser naast het doel van Iversen. Net voorbij het half uur was ook Leicester nog een keer gevaarlijk, maar Cojocaru stond pal op de poging van Barnes. Vijf minuten van de rust konden de bezoekers nog een keer dreigen, maar Cojocaru was opnieuw alert op een poging van Justin. Op slag van rust besloten Pérez en Barnes nog op de vuisten van de Leuvense doelman.

De eerste kans van de tweede helft was meteen raak. Dewsbury-Hall schoot van buiten de zestienmeter de aansluitingstreffer knap tegen de netten. Net voor het uur hingen de bordjes gelijk. Maddison speelde Daka heerlijk vrij en de aanvaller kopte de gelijkmaker voorbij Cojocaru in doel. Na zestig minuten werd het voltallige elftal van Leicester City gewisseld. Hierdoor viel het tempo wat uit de wedstrijd, maar de supporters hielden de sfeer erin. De Mexican wave rolde door de tribunes van het King Power at Den Dreef Stadion. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd probeerde Iheanacho het nog eens van buiten de zestienmeter, maar zijn poging ging naast het doel van de ingevallen Jackers.

Een minuut later was diezelfde Iheanacho opnieuw gevaarlijk, maar Jackers stond pal. OH Leuven kwam hierna wat beter in de wedstrijd en Maertens kon dreigen, maar zijn afvallende bal ging naast. Na de 90 minuten speeltijd, werden er nog 30 extra minuten gevoetbald in het King Power at Den Dreef Stadion. Met als bedoeling nog extra wedstrijdritme op te doen voor beide teams. OH Leuven zette de goede lijn van het einde van de tweede helft door in het begin van deze derde helft. De thuisploeg zette goed druk en Kukharevych kon profiteren van mistasten in de Engelse verdediging. De aanvaller bleef koelbloedig en schoot de 3-2 in doel.

Aan de overkant begon de vermoeidheid ook door te wegen. Na slecht uitspelen kon Engels international Jamie Vardy profiteren en de gelijkmaker voorbij Jackers in doel leggen. Even later waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk, maar de kopbal van Iheanacho ging over. Aan de overkant haalde Sagrado de achterlijn, de youngster legde goed achteruit tot bij Kukharevych, maar de Oekraïner mistte zijn schot. Verder raakten beide ploegen niet meer. Zo eindigde deze galawedstrijd tussen zusterclubs OH Leuven en Leicester City op 3 tegen 3.