fbpx
A-Team

Knappe winst tegen Sporting Charleroi

OH Leuven speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen Sporting Charleroi. De thuisploeg won de partij met 3-1 dankzij doelpunten van Holzhauser, Nsingi en Kukharevych.

Op een perfecte grasmat in de Banqup Academy konden de bezoekers via Morioka een eerste keer dreigen, maar zijn afstandsschot ging naast het doel van Jackers. Even later kon Zaroury van dichtbij uithalen, maar Jackers maakte zich goed breed. Vervolgens ging een schot van Morioka van dichtbij over. Hierna kwam OH Leuven beter in de wedstrijd en dat resulteerde meteen in dreiging. Holzhauser schilderde een hoekschop op het hoofd van Pletinckx, maar Koffi kon zijn kopbal nog net over het doel tikken.

Net voorbij het half uur kreeg de thuisploeg een penalty. Holzhauser nam zijn verantwoordelijk en schoot de openingstreffer in de linkerbenedenhoek binnen. De reactie van Charleroi bleef niet lang uit. Opnieuw Zaroury kon dreigen, maar zijn vluchtschot belandde in het zijnet. Even later was Tamari te snel voor Moroika. De Jordaniër stuurde vervolgens knap Nsingi diep, maar hij besloot op Koffi. Net voor de rust waren de bezoekers nog een laatste keer gevaarlijk via Descotte, maar Jackers ging goed plat.

De eerste dreiging in de tweede helft kwam van OH Leuven. Holshauzer, opnieuw hij, met een gemeten hoekschop tot bij Maertens, maar zijn vluchtschot ging voorlangs. Het doelpunt viel echter aan de overkant. De bedrijvige Zaroury schoot de gelijkmaker onder de ingevallen Cojocaru in doel. Even later was Charleroi opnieuw gevaarlijk, maar Cojocaru stond pal op de poging van Wasinki. Aan de overkant werd Nsingi diepgestuurd. Hij was sneller dan bezoekende verdedigers en schoot de 2-1 knap voorbij Koffi in doel.

Zelfs na acht wissels bij de thuisploeg bleef OH Leuven de meest dominante ploeg op het veld. Gilis met een gemeten voorzet tot bij Kukharevych, maar Koffi hield de aanvaller met een knappe redding van een doelpunt. Even later kon Kukharevych wel scoren, maar stond hij buitenspel. Vijf minuten voor de rust was de aanvaller opnieuw dichtbij een doelpunt, maar stond de paal in de weg. In de blessuretijd lukt het dan toch. Gilis mikte een hoekschop op het hoofd van Kukharevych en de aanvaller kopte de 3-1 eindstand tegen de netten.