fbpx
Club

Nederlaag tegen Union

OH Leuven verloor op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League met 0-3 van Union St-Gilloise. De eerste nederlaag na een ongeslagen reeks van vijf wedstrijden.

OH Leuven begon goed aan de wedstrijd, maar de eerste kans voor de bezoekers was meteen raak. Burgess kopte een hoekschop van Teuma aan de eerste paal binnen. Tien minuten later schoot Kandouss vanop 20 meter richting Cojocaru. Geen gevaarlijke bal, maar via de rug van Pletinckx dwarrelde het leer alsnog voorbij de doelman binnen. OH Leuven reageerde via Gonzalez, maar de aanvaller werd neergehaald in de zestienmeter. Scheidsrechter Lambrechts vond het te licht voor een penalty.

De thuisploeg ging energiek op zoek naar de aansluitingstreffer, maar een stevig Union stond pal. Tamari was nog dichtbij een doelpunt, maar zijn schot ging centimeters naast. In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Union plooide bij balverlies fel terug en Leuven kon er voetballend te weinig tegenover zetten. Halfweg de tweede helft pakte Union uit met een scherpe counter en Vanzeir tikte de 0-3 op het scorebord. Wedstrijd gespeeld.