fbpx
A-Team

Net geen Play-off 2 ondanks 3-2-zege tegen Standard

OH Leuven heeft zondagavond Standard met 3-2 opzijgezet. Opoku en Thorsteinsson (x2) zorgden voor de doelpunten. We kwamen door de driepunter nog zeer dicht bij de Europe Play-Offs.

Coach Marc Brys voerde geen wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd tegen Oostende. Bij Standard wel drie nieuwe namen. Bope, Melegoni en Canak verschenen aan de aftrap in plaats van Bokadi, Cimirot en Zinckernagel. Eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Ohio krulde het leer naast.

We reageerden net voor het einde van het openingskwartier. Na een vlotte combinatie over links kon Mendyl voorbrengen, maar Opoku kon zijn voet er net niet tegenzetten. We bleven in balbezit en uiteindelijk kon Schrijvers uithalen, maar zijn poging werd geblokt.

Tien minuten later waren we daar opnieuw. Een geweldige voorzet van De Norre kwam aan de tweede paal bij Tamari, maar die kon niet afwerken. Aan de overkant probeerde Dönnum het met een afstandsschot, Cojocaru pakte eenvoudig.

Een Leuvens doelpunt hing in de lucht. Een vrije trap van Schrijvers werd door Bodart over geduwd. Thorsteinsson vond alweer Tamari. De Jordaniër zette zijn hoofd er tegen, maar zonder succes. Vlak voor de rust viel dan toch de 1-0. Opoku veroverde goed de bal en legde het openingsdoelpunt enig mooi in doel.

Thorsteinsson beslist de match

De eerste mogelijkheid na de rust was voor De Norre. Zijn krul ging net naast. Het doelpunt viel aan de overzijde. Standard maakte gelijk via Bokadi. We rechtten meteen de rug. Tamari zette zich prima door en werd onderuitgehaald in de zestien. Thorsteinsson legde de strafschop met een panenka heerlijk in doel.

Een doelpunt dat onze IJslander duidelijk vertrouwen gaf. Na een snelle tegenaanval zonderde Maertens Thorsteinsson af en opnieuw met een lobje verschalkte hij Bodart. Tamari kreeg in het slotkwartier nog een kans op de 4-1, maar scoren lukte niet meer. Standard milderde in het slot nog tot 3-2 via Melegoni.

Door de tussenstanden op de andere velden was het nog zeer spannend, maar uiteindelijk strandden we op de tiende plaats op een zucht van play-off 2.

Brys: "Doelpunten vielen op de ideale momenten"

“Standard nam het initiatief”, stelt coach Marc Brys. “Ondanks hun balbezit hielden we wel veel controle en gaven we weinig kansen weg. Wat we dit seizoen te weinig konden doen was scoren op de juiste momenten en dat deden we nu wel. De doelpunten vielen op de ideale momenten zowel voor als na de rust.”

“We hadden weinig resultaat met de hoge druk en dat hebben we veranderd na de pauze. Dat maakte dat zij meer in balbezit kwamen en anderzijds dat wij meer omschakelmomenten hadden. Dat heeft gebaat. De penaltyfout en het derde doelpunt vielen op die manier. Met ons spel en onze doelpunten verdienden we de zege. Uiteraard is het jammer dat we play-off 2 niet kunnen spelen”, besluit Brys.