fbpx
A-Team

OH Leuven gaat onderuit op het veld van Beerschot

OH Leuven wist in haar eerste competitiewedstrijd van 2022 geen punten te pakken. We gingen met 3-1 de boot in op bezoek bij Beerschot.

Coach Marc Brys moest Chakla, Kaba (beiden op de Afrika Cup) en de geblesseerde Malinov missen. Ngawa, Keita en Allemeersch verschenen daardoor aan de aftrap. Bij Beerschot kwam Sanusi in de ploeg voor Holzhauser.

Onze jongens begonnen scherp. Allemeersch kopte na vijf minuten een voorzet van Mercier tegen de lat. Schrijvers raakte in de herneming niet voorbij Biebauw. Drie minuten later was het raak. Schrijvers mocht oprukken en knalde vanop zo’n 30 meter staalhard binnen. Wat een heerlijke goal! Maertens dacht: ‘Dat kan ik ook’ en probeerde het van net buiten de middencirkel met een lob, maar zijn poging miste precisie.

Daarna ging de Leuvense storm liggen. Özkacar speelde op het kwartier te hard terug naar Runarsson, die gelukkig de bal nog net op tijd kon wegwerken. Halverwege de eerste helft hing Beerschot de bordjes dan toch in evenwicht. Runarsson was kansloos op een knappe vrije trap van Lemos.

Zeven minuten voor de rust kopte Dom aan de tweede paal een voorzet van Bourdin voorbij Runarsson. We reageerden met een knappe actie van Keita. Mercier kon uiteindelijk voorzetten, Allemeersch kon niet scoren.

Meteen na de pauze toonde Mercier zich opnieuw. Dewaest kon de vrije trap van de aanvoerder net niet in doel verlengen. Aan de overkant hield Runarsson ons met enkele reddingen snel na elkaar in de wedstrijd.

Het spel verwaterde nadien door een hoog aantal overtredingen. Brys voerde in minuut 70 twee wissels door. De Sart en Rezaei kwamen erin voor Keita en Allemeersch. Bij Beerschot mocht Holzhauser invallen en die testte meteen de handschoenen van Runarsson.

We gingen in de slotfase vol op zoek naar de gelijkmaker, maar Rezaei en Mercier botsten op Radic. Acht minuten voor affluiten bracht Brys Shengelia en Gilis in voor Maertens en Tamari. De twee invallers vonden elkaar meteen. Biebauw stopte echter de kopbal van Gilis. In de blessuretijd slikten we nog de 3-1 van Van den Bergh.

“We hadden er uiteraard iets anders van verwacht”, zegt coach Marc Brys. “Ik denk dat we de wedstrijd goed onder controle hadden. Het scenario waar je op hoopte, kwam ook uit met een mooi doelpunt.”

“We slaagden er nadien toch in om een doelpunt toe te staan en op de koop toe nog een tweede te pakken. Dan keerde heel het scenario. Wij hebben getracht om in de tweede helft om met veel goede wil en drive het recht te zetten. Maar dan merk je dat je te weinig slagkracht vooraan hebt en te weinig echt uitgespeelde kansen bij elkaar kan voetballen.”

“De irritatie speelde op en dat hielp ons niet vooruit. Zo zijn we er niet in geslaagd om het te doen keren. Ik kan niet anders dan zeggen dat het een terechte overwinning is”, besluit Brys.