A-Team

OH Leuven klopt Beerschot met 2-1

De troepen van Marc Brys speelden vandaag de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding. Na KVC Kessel-Lo 2000, Club Luik en Sporting Charleroi was Beerschot vandaag de oefenpartner. Beerschot maakte het ons de afgelopen jaren vaak lastig, maar degradeerde eind vorig seizoen naar de Challenger Pro League. Joren Dom en Raphael Holzhauser speelden voor het eerst tegen hun vorige club. Nieuwkomers Thorsteinsson en Mendyl speelden hun eerste minuten voor OH Leuven.

OH Leuven startte als gevaarlijkste ploeg. Maertens schoot als eerste op doel na een pas van Shengelia. Na mistasten van de verdediging van de mannekens opende dezelfde Shengelia drie minuten later de score, op assist van Nsingi. De thuisploeg eiste het meeste balbezit op en ging op zoek naar een tweede doelpunt.  Na 13 minuten was Beerschot via Vaca voor het eerst gevaarlijk, maar zijn poging werd knap gepareerd door Cojocaru. Beerschot kwam beter in de wedstrijd en herstelde geleidelijk aan het evenwicht.

Na enkele kansen op en af kreeg Sanusi, na Leuvens balverlies, een schietkans vanuit de tweede lijn. Zijn schot week licht af en belandde in doel. De bordjes hingen gelijk. Beerschot putte moed en zette meer druk, maar ook OH Leuven bleef gevaarlijk. Shengelia stuurde Nsingi diep, Nachon vertrok vanop eigen helft en ging recht op doel af, maar de aanvaller werd foutief afgestopt. Kevin Van Damme wees naar de stip en gaf Quirynen geel. Holzhauser zette de strafschop zonder aarzelen om en het stond 2-1. Er volgde weinig doelgevaar en OH Leuven controleerde de rest van de eerste helft.

De tweede helft begon zoals de eerste met OH Leuven als gevaarlijkste ploeg. De eerste kans was voor Holzhauser. De wedstrijd ging goed op en af, maar werd vooral gedomineerd door veel middenveldspel. Op het uur voerden beide teams 9 wissels door en verwaterde het spelpeil een beetje. Nadien volgden er enkele halve kansen voor Shankland en Shengelia, maar die laatste werd ook afgevlagd voor buitenspel. Vervolgens kreeg Verlinden twee schietkansen, maar Jackers pareerde telkens. Een kwartier voor het einde werd Gilis diepgestuurd door Acquah, maar hij besloot voorlangs. Tamari schoot nog op de paal en Jackers ranselde een vrije trap van Verlinden uit zijn doel. De vierde voorbereidingswedstrijd werd ook winnend afgesloten.

Zaterdag staat de volgende oefenwedstrijd op de planning. Deze wordt afgewerkt tegen Fortuna Sittard, maar wordt achter gesloten deuren afgewerkt. De twee laatste voorbereidingswedstrijden vinden plaats op woensdag 13 juli tegen het Franse Amien SC (Banqup Campus Oud-Heverlee) en op zaterdag 16 juli in het King Power at Den Dreef Stadion tegen Leicester City FC.