A-Team

OH Leuven met forfaitcijfers voorbij Francs Borains

OH Leuven won dinsdagavond met 0-5 van Francs Borains in de 1/16de finale van de Beker van België. Maertens, De Norre, Gonzalez en Vlietinck scoorden de doelpunten voor de bezoekers.

Nog geen tickets voor Seraing?

Koop hier

Vergeleken met de wedstrijd tegen Cercle Brugge voerde coach Marc Brys enkele wissels door. Malinov en Mendyl kwamen in de ploeg voor Holzhauser en Ouedraogo. Thorsteinsson kreeg na enkele wedstrijden opnieuw de voorkeur op Kiyine. Bij de tegenpartij vinden we oude bekende Benjamin Boulenger en ex-jeugdspeler Nathan Durieux terug.

Na kansen voor Tamari en Gonzalez was het Mathieu Maertens die in de 16de minuut het openingsdoelpunt van buiten de zestienmeter mooi in de linkerbenedenhoek schoot. Een dapper Francs Borains liet zich niet doen na de treffer van onze kapitein en jaagde gretig op de bal. Dat resulteerde in een kans voor Lavie, maar Cojocaru stond pal.

De bezoekers reageerden enkele minuten later via Gonzalez, maar zijn schuiver ging naast de kooi van Saussez. Niet veel later kwam Cojocaru met de schrik vrij nadat een vrijschop van Teddy Chevalier op de Leuvense deklat uiteenspatte. Aan de overkant schoot Maertens verschroeiend in de handen van Saussez. Vlak voor rust maakte Casper De Norre met een afgeweken schot er dan toch 0-2 van. Rusten geblazen.

Gezwinde tweede helft

Na de koffie wisselde Brys Thorsteinsson voor Vlietinck die zich meteen liet opmerken door zijn snelheid. Het duurde niet lang vooraleer de 0-3 op het scorebord stond. In de 47e minuut zette Mendyl zich sterk door op de linkerflank. Hij bracht het leer voor en Gonzalez schoot de bal gecontroleerd binnen. Aan de overkant was Cojocaru alert op een poging van Francs Borains. Niet veel later liep een vliegensvlugge Vlietinck de hele Henegouwse defensie voorbij en dwong hij Mpati tot een owngoal. 0-4.

Franc Borains probeerde wel, maar het was Leuven dat de wedstrijd controleerde. Op een uitbraak van de Leuvenaars in de 70ste minuut legde Tamari via een hakje mooi opzij naar Vlietinck die de 0-5 maar binnen te tikken had. Coach Brys zag dat het goed was en voerde nog wat wissels door. Daarbij kwamen Keita, Ngawa, Holzhauser en Nsingi erin voor De Norre, Patris, Maertens en Gonzalez. De wedstrijd kabbelde rustig verder en ondanks twee doelkansen voor Francs Borains in de laatste tien minuten, speelden onze jongens de wedstrijd volwassen uit.

Nu vrijdag 11 november speelt OH Leuven de laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen Seraing. De aftrap wordt gegeven om 20u45. Er zijn nog overal tickets beschikbaar, enkel de K is volledig uitverkocht.