A-Team

OH Leuven verliest oefenwedstrijd ondanks prachtig doelpunt

OH Leuven heeft zijn oefenpot op Spaanse bodem verloren. Tegen de Duitse tweedeklasser FC Heidenheim werd het 1-3. In de eerste helft moesten onze jongens het spel ondergaan, maar na de rust kwamen ze beter voor de dag en konden ze zeker aanspraak maken op een gelijkspel.

Heidenheim begon het sterkst aan de wedstrijd en werd daarvoor al snel beloond. Kleindienst, ex-speler van AA Gent, kopte de 0-1 binnen na goed 7 minuten. De Duitsers bleven daarna het vaakst aan de bal en onze jongens konden maar sporadisch tegenprikken. Op het half uur profiteerde Föhrenbach van een foutje bij OH Leuven om de 0-2 op het scorebord te zetten. De Leuvenaars moesten daar even van bekomen, maar kwamen daarna wel stilaan beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te zijn.

In de tweede helft kwam OH Leuven wel een stuk gevaarlijker voor de dag. Dat leidde tot een paar kansen, maar doelman Müller hield zijn netten schoon. Op het uur was het dan toch raak voor de Leuvenaars. Na een recuperatie op de eigen helft, kwam Maertens aan de bal. Die zag dat de Duitse doelman ver voor zijn lijn staan en schoot de bal van op eigen helft binnen.

OH Leuven ging daarna resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Opnieuw Thieu was er dichtbij, maar besloot naast. En ook Dewaest kwam nog dicht bij een doelpunt. Een kleine 10 minuten voor tijd diepte Heidenheim zijn voorsprong nog uit. Schimmer gleed de bal aan de tweede paal binnen en zette daarmee ook de eindstand op het scorebord.