A-Team

OH Leuven verslaat Club Luik met 3-1 in oefenpot

Dag 7 van de stage in Horst werd afgerond met een oefenwedstrijd tegen Club Luik. Er werd 2 keer 60 minuten gespeeld met telkens een volledige ander elftal om de hele kern speelminuten te geven. Oregan Ravet kwam ongelukkig neer tijdens de opwarming en kreeg verzorging. Taildeman en Schrijvers revalideren nog verder.

Hard werken en volume opbouwen is al de hele week 1 van de doelstellingen van deze zomerstage. Eerder op de dag stonden al een ochtendloop en training op het programma. Met Jérémy Perbet zagen we alvast een bekend gezicht terug bij Club Luik. Perbut start aan zijn tweede seizoen bij de Luikenaars die in 1e nationale uitkomen en volgend seizoen een tegenstander zijn van onze U23.

Onder een loden hitte, 31 graden, werd de tweede oefenpot van de voorbereiding afgetrapt. Behalve wat gedonder en een korte regenbui bleef Horst gespaard van een naderend onweer.

Op het veld sloeg de bliksem er wel meteen in. Nsingi scoorde binnen de minuut. Nachon veroverde de bal uit Luikse voeten en trapte hard op doel, de 1-0 stond meteen op het bord. De zon was opnieuw van de partij en dit woog op de wedstrijd. OH Leuven bleef wel de meest gevaarlijke ploeg en kreeg enkele kleine kansen via Shengelia en Nsingi.

Club Luik gaf zich niet zomaar gewonnen en zette hoog druk. Dit resulteerde echter niet in doelkansen. Na 20 minuten werd een drankpauze ingelast. Meteen erna stuurde Shengelia Maertens weg in de diepte, maar hij besloot voorlangs. Na 37 minuten vond Ouedraogo Nsingi die niet twijfelde en zijn 2e doelpunt van de namiddag scoorde. Kort erna zwiepte Holzhauser een bal vanop links voor doel. Aanvoerder Ngawa hoefde er maar zijn voet tegen te zetten om de 3-0 binnen te leggen.

Club Luik kreeg 1 kans. Op een snelle counter na een hoekschop van OH Leuven kwam een Luikenaar oog in oog te staan met Cojocaru die rustig bleef en beheerst tussenkwam met de voet. Shengelia dreigde nog even en Nsingi werd afgevlagd voor buitenspel. Na dit laatste wapenfeit floot de scheidsrechter de eerste helft af.

Coach Brys bracht in de tweede helft een volledig nieuw elftal tussen de lijnen. Het wedstrijdbegin was meer gesloten en er vielen weinig kansen. Kuharevych probeerde het enkele keren vanop afstand maar zonder echt gevaar. Acquah werd in de 16 meter aangespeeld door Gilis. Zijn dribbel zorgde voor gevaar maar een Luiks been voorkwam erger. Tamari probeerde enkele dribbels, maar er zat telkens een Luikse voet tussen vooraleer zijn acties echt gevaarlijk werden.

Tann verstuurde een lange diepe bal naar Acquah die vanop rechts knap voorzette. Dom trapte in 1 tijd op doel maar de doelman pareerde het schot.

Halverwege de tweede helft kwam Sander Coopman Jo Gillis vervangen en zorgde meteen voor gevaar door slecht uitvoetballen van de Luikse doelman. Club Luik kon nog milderen tot 3-1 na een afgeweken bal van Mouchamps. Dom werd alleen weggestuurd naar de doelman en werd door een Luikse verdediger foutief afgestopt. De ref trok geel. Tamari zorgde nog voor dreiging op de flanken, maar werd meermaals foutief afgestopt.

Bekijk hier de doelpunten:

Morgen wordt de oefenstage in Horst afgesloten met een training en keren de troepen van Brys terug naar België. Op zaterdag 2 juli spelen we de volgende oefenwedstrijd tegen Sporting Charleroi in de Banqup Campus in Oud-Heverlee. Aftrap is om 18 u.

Opstelling eerste helft: Cojocaru, Ouedraogo, Ngawa (c), Patris, Pletinckx, De Norre, Keita, Maertens,  Holzhauser, Shengelia, Nsingi.

Opstelling tweede helft: Jackers, Dom (c), Chakla, Schingtienne, Breugelmans, Malinov, Tann, Acquah, Tamari, Gilis (Coopman), Kuharevych.

Doelpunten: Nsingi 1-0 (1’) en 2-0 (37’), Ngawa 3-0 (41’)