A-Team

OH Leuven wint met 4-2 van Amiens SC

In een zonovergoten Banqup Academy speelde OH Leuven een oefenwedstrijd tegen de Franse tweedeklasser Amiens SC. OH Leuven won de partij met 4-2 na doelpunten van Thorsteinsson, Kukharevych (2 keer) en Tamari.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Tamari, maar zijn schot belandde in de handen van Gurtner. Ook de tweede dreiging kwam van de voet van de Jordaniër, maar opnieuw stond de bezoekende doelman pal. OH Leuven was de beter voetballende ploeg met veel balbezit, maar de laatste pass ontbrak. Op het halfuur kon de thuisploeg toch nog eens dreigen. Holzhauser met een goede cross tot bij Maertens, maar hij besloot in één tijd op Gurtner.

Hierna kwam Amiens beter in de wedstrijd en dat resulteerde meteen in dreiging van Badji, maar Jackers duwde de kopbal van de aanvaller in hoekschop. Even later was het wel raak. Opuku kopte een hoekschop voorbij Jackers in doel. De bezoekers bleven komen na de openingstreffer. De bedrijvige Badji was twee keer gevaarlijk, maar zijn eerste poging ging voorlangs en op de tweede poging van de aanvaller pakte Jackers uit met een knappe save.

Ook in het begin van de tweede helft was de eerste kans voor Tamari, maar zijn poging ging in hoekschop. Ouedraogo kwam bij die hoekschop dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd geblokt. Niet veel later kon de ingevallen Kukharevych opnieuw dreigen, maar scoren lukte niet. Na een kwartier was het wel raak. Kukharevych zette zich goed door, besloot op de paal, maar Thorsteinsson was goed gevolgd en schoot de 1-1 hard tegen de netten.

OH Leuven bleef druk zetten en twee minuten na de gelijkmaker stond de thuisploeg al op voorsprong. Tamari legde goed terug op Kukharevych en de aanvaller schoot het leer hard voorbij Gurtner in doel. Aan de overkant was de eerste halve mogelijkheid meteen raak. Een schot van Gomis week af en belandde via Chibozo in doel. De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten en reageerde via de ingevallen Gilis, maar Gurtner ging goed plat.

Ondanks enkele wissels bij beide ploegen bleef het tempo hoog en OH Leuven bleef op zoek gaan naar een derde doelpunt. Tien minuten voor affluiten werd Kukharevych goed diep gestuurd. De Oekraïnse aanvaller twijfelde niet en schoot de 3-2 knap in doel. Aan de overkant waren Chibozo en Gene nog gevaarlijk, maar de ingevallen Cojocaru ging goed plat op hun pogingen. Het slotakkoord was voor Moussa Tamari. Met een heerlijke omhaal knalde hij de 4-2 eindcijfers op het scorebord.