Women

OH Leuven Women verliest nipt van Anderlecht

Na een spannende wedstrijd ging OH Leuven Women woensdagavond met 0-1 onderuit tegen RSC Anderlecht, dat zich zo verzekerde van de titel.

Anderlecht schreef via Wullaert de eerste doelpoging op haar naam. De Leuvense reactie kwam er meteen. Johnsson-Haahr draaide prima weg en kon uithalen, maar raakte niet voorbij doelvrouw Odeurs.

Op het kwartier klom Anderlecht op voorsprong. Een afstandsschot van Vatafu liet Claes kansloos. Onze dames waren even van slag. Janssens moest een kopbal van Tison van de lijn wegwerken en De Bondt hield Wullaert van de 0-2.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen we beter in de wedstrijd. Kees kopte een vrije trap van Onzia over. Een minuut later kopte Onzia een voorzet van Detruyer over. Ook Veefkind probeerde het met het hoofd na een hoekschop van Eurlings, maar zonder succes.

Anderlecht moest achteruit. Detruyer wurmde zich door de verdediging van de bezoekers. Uiteindelijk kon Janssens trappen. Deloose lag in de weg. Eurlings probeerde het in één tijd van ver, maar haar knal ging naast.

Aan de overkant had Claes nog voor de pauze een prima redding in huis op een schot van Wijnants. Bijna gingen we met een dubbele achterstand rusten. Een voorzet van Wullaert ging via Veefkind net naast.

De spanning liet in de tweede helft lang op zich wachten. Iets na het uur werd Detruyer op de grond geduwd door Toloba in het zestienmetergebied. De bal ging niet op de stip.

Vijf minuten later kwamen we heel dicht bij de gelijkmaker. Invalster Cranshoff kopte een vrije trap van Eurlings tegen de paal. We bleven komen. Cranshoff legde goed af voor Detruyer. Odeurs kende geen problemen met haar poging.

Anderlecht reageerde met een kopbal van Wijnants tegen de buitenkant van de paal. Odeurs moest een voorzet van invalster Vanzeir wegboksen en een knal van Cranshoff werd net op tijd afgeblokt. De gelijkmaker kwam er echter niet meer.

Opstelling OH Leuven Women: Claes, Kees, Mertens, Janssens, Onzia (71’ Ampoorter), Eurlings, De Bondt (63’ Wajnblum), Detruyer (78’ Vanzeir), Janssen, Veefkind, Johnsson-Haahr (63’ Cranshoff).

Doelpunt: 15’ Vatafu (0-1).