fbpx
Women

OH Leuven Women wint spannende topper tegen Anderlecht

Lang leek de topper tegen Anderlecht uit te draaien in een puntendeling, maar daar besliste OH Leuven Women zaterdagnamiddag in de slotminuut anders over. We trokken met 2-3 aan het langste eind en kroonden ons met 30 op 30 tot herfstkampioen.

De wedstrijd begon furieus met twee doelpunten in de eerste tien minuten. Na zes minuten was het Anderlecht dat de score wist te openen. Vanwynsberghe kopte de 1-0 over doelvrouw Evrard. Onze reactie kwam er meteen. Cattoor kon na een hoekschop gekruist de gelijkmaker binnenwerken.

Na het aangename openingskwartier kregen we een periode met minder kansen. Rond het halfuur hield Evrard ons recht door een kopbal van Colson te stoppen. Vijf minuten voor de rust wisten wij nog eens tegen te prikken nadat Van Kerkhoven even eerder al over had gedevieerd. Janssens legde de 1-2 mooi naast thuisdoelvrouw in doel.

Enkele minuten na de pauze wisten we bijna onze voorsprong te verdubbelen. Eurlings haalde uit, Odeurs duwde in hoekschop. Het doelpunt viel vijf minuten later aan de overkant. Buabadi trapte de gelijkmaker binnen.

Het bleef goed op en neergaan. Beide ploegen gingen nog op zoek naar de winnende treffer. Cattoor probeerde het met een volley van buiten het zestienmetergebied, maar haar poging spatte uiteen op de lat.

De topper leek te eindigen in een 2-2-gelijkspel. Invalster Van Schoonhoven besliste daar echter anders over. Op de linkerflank rolde ze na enkele overstapjes haar tegenstander op en bracht hard voor. Van Kerkhoven duwde samen met verdedigster Colson de 2-3 voorbij Odeurs. Wat volgde was een grote ontlading bij onze dames, die hun prachtige en perfecte rapport weten te behouden: 30 op 30!

Doelpunten: 6′ Vanwynsberghe (1-0), 8′ Cattoor (1-1), 40′ Janssens (1-2), 52′ Buabadi (2-2), 89′ Van Kerkhoven (2-3).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Mertens, Janssens (86’ Veefkind), Detruyer (65’ Cranshoff), Eurlings, Ampoorter, Cattoor, Van Belle (84’ Van Schoonhoven), Tysiak.

Coenraets: "Hele goede leerschool"

“We hadden niet gedacht tijdens de laatste minuten dat er nog iemand aan het langste eind zou trekken”, opent coach Jimmy Coenraets. “Het was een wedstrijd waarin veel aanwezig was. Heel evenwichtig. Beide ploegen pakten een doelpunt op een stilstaande fase. Je komt allebei een keer voor, maar komt ook allemaal een keer terug na een achterstand. Ik had op een bepaalde manier vrede genomen met een puntendeling, maar des te groter was de ontlading toen we wel de drie punten wisten te pakken.”

“Anderlecht kan zichzelf niet veel verwijten, want ze zijn er tot op het einde voor gegaan. Ik denk dat dat gevoel ook heerste bij hen. Het was een aangename wedstrijd, waar door een klein detail een winnaar is gevallen. Ze hebben dus wel een goeie wedstrijd om op terug te kijken. Wij vroegen ons een beetje af waarom we het zo moeilijk hadden om in ons spel te komen. De conclusie was dat we te weinig wedstrijden zoals deze hebben. De context die we vandaag voorgeschoteld kregen, krijgen we misschien maar een viertal keer per jaar. Dan leer je daar soms iets te weinig uit. Het was vandaag een hele goede leerschool. We hebben dit type wedstrijden gewoon meer nodig om te groeien in ons eigen spel.”

“Wat de werkpunten zijn die opvielen? Ik heb een mature ploeg gezien. Dat was dus al een grote verbetering ten opzichte van vorig jaar. Die maturiteit en heel veel strijdlust moeten we nog wel omzetten in iets meer lef en arrogantie. Ik denk dat we dat toch wel moeten durven tonen. De boodschap na de wedstrijd was dat ongeacht wat de avond nog brengt dat er maandag toch opnieuw een opdracht naar ons loert en dat is zaterdag de thuiswedstrijd tegen Standard. Dat blijft ook een heel moeilijke klus. Vier dagen later volgt de moeilijke trip naar Standard voor de bekerwedstrijd. De komende tien dagen hebben we dus nog twee hele belangrijke wedstrijden. Daarna hebben we een weekend recup.”

“Hoe ik die 30 op 30 bekijk? Je kan niet heel veel meer wensen. Ook als je kijkt naar het aantal gemaakte doelpunten (40) en het aantal doelpunten tegen (4). Dat zijn hele mooie cijfers, cijfers om fier op te zijn. We halen dit resultaat en terwijl is er toch nog oog op verbetering. Het maakt ons nieuwsgierig naar het volledige potentieel van deze groep. Dit maakt ons hongerig”, besluit Coenraets.