fbpx
A-Team

Oscar Garcia nieuwe trainer OH Leuven

De 50-jarige Spaanse trainer Oscar Garcia wordt de nieuwe hoofdcoach van OH Leuven. Garcia tekent een contract tot 2026 bij de Leuvense club.

Oscar Garcia is een ex-profvoetballer die heel zijn carrière in Spanje heeft gevoetbald. Garcia speelde als aanvaller bij onder meer bij FC Barcelona, Valencia en Espanyol. Bij Barcelona won Garcia verschillende prijzen: vier keer de Spaanse landstitel, tweemaal de Copa del Rey, tweemaal de Supercopa, de Europacup II en de UEFA Super Cup.

Zijn trainerscarrière begon de Spanjaard bij de U19 van de Catalaanse topclub, waar hij verschillende prijzen pakte. Zijn debuut op het hoogste niveau maakte Oscar Garcia bij Maccabi Tel Aviv, waar hij meteen kampioen speelde. Na een jaar maakte Garcia de overstap naar de Engelse Championship, waar hij 53 wedstrijden aan het roer stond bij Brighton.

In december 2015 ging de coach aan de slag bij de Oostenrijkse topclub Red Bull Salzburg. In zijn eerste seizoen veroverde Garcia de landstitel én de beker. Ook het seizoen daarop pakte hij de dubbel. Na twee korte tussenstops bij Saint-Etienne en Olympiacos belandde Garcia bij Celta de Vigo, waar hij de club kon redden van degradatie uit de hoogste klasse.

Sinds juni 2021 was Garcia aan de slag bij Stade Reims. Bij de Franse club was Garcia 51 wedstrijden hoofdcoach. In oktober 2022 zette hij om privéredenen een stap terug uit het voetbal. Nu gaat hij opnieuw aan de slag bij OH Leuven. Oscar Garcia tekent een contract tot 2026. Vandaag staat de coach een eerste keer op het trainingsveld op de Banqup Campus in Oud-Heverlee.

Koop je abonnement