A-Team

Puntendeling tegen AA Gent

OH Leuven haalde zondagavond een 0-1-achterstand tegen AA Gent na de pauze nog op. De winnende treffer bleef echter uit en zo moesten we tevreden zijn met een punt.

Coach Marc Brys voerde twee wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd op STVV. Patris en Ouedraogo kwamen in de ploeg voor Dom en Pletinckx. Bij Gent begonnen Marreh en Odjidja op de bank en Torunarigha was out. Hjulsager, Owusu en Godeau verschenen daardoor aan de aftrap.

We kregen meteen een grote kans. Kiyine bracht vanaf links goed voor. Gonzalez dook op aan de tweede paal, maar miste zijn kopbal. We behielden het overwicht. Vlak voor het kwartier stak Gent toch eens de neus aan het venster. Cojocaru speelde verkeerd in en Hong besloot naast. Twee minuten later was het Ouedraogo die achteraan de bal kwijtspeelde. Hjulsager kon gevaarlijk uithalen, maar Cojocaru stond pal.

Halverwege de eerste helft konden wij nog eens voor gevaar zorgen. Mendyl vond Gonzalez en die legde goed af voor de Norre. Onze middenvelder mikte naast. Ook Tamari kon nog uithalen na een mooie rush. Zijn plaatsbal werd in extremis afgeblokt. Het doelpunt viel aan de overkant Gent klom in minuut 42 op voorsprong. Cojocaru stopte Samoise nog af, maar in de herneming miste Cuypers niet.

Verdiende gelijkmaker na de rust

We begonnen gretig aan de tweede helft. Net zoals voor de pauze kregen we al snel een grote kans. Gonzalez vond Patris in het zestienmetergebied. Die laatste haalde hard en goed uit, maar Nardi had een geweldige redding in huis. Gent reageerde met een knal van Owusu. Cojocaru duwde goed weg. Iets na het uur mocht Thorsteinsson invallen voor Kiyine. Onze flankaanvaller schudde meteen een heerlijke sleepbeweging uit de voeten. Zijn voorzet vond echter geen ploegmaat.

Twintig minuten voor affluiten kregen we loon naar werken. Patris werd aangetikt in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Gonzalez zette zich achter de elfmeter. Onze topschutter knalde de verdiende gelijkmaker onhoudbaar voorbij Nardi. We gingen vol op zoek naar de winnende treffer. Tamari bediende Gonzalez, die zich heerlijk vrij wist te kappen, maar niet voorbij Nardi raakte. Thorsteinsson kon in de slotfase nog zonder succes koppen na een goede voorzet van Tamari. Bijna kregen we het deksel op de neus. Cojocaru en Mendyl zorgden er echter voor dat de 1-1 op het scorebord bleef staan.

Brys: "Het geloof was er altijd"

“In de eerste helft hadden we het betere spel, alleen was de laatste pass soms te weinig accuraat”, zegt coach Marc Brys. “Ons combinatiespel was redelijk goed. In de tweede helft hebben we dat proberen door te duwen. Het geloof was er altijd en dan is het goed dat je uiteindelijk nog een puntje pakt. Als je de hele wedstrijd en de kansen die we kregen, bekijkt dan moesten we de drie punten hier houden.”

“Ik denk niet dat wij gelukkig kunnen zijn met dat punt. We kregen de kansen om de wedstrijd te winnen. De wil om te winnen was bij ons veel groter dan bij Gent. Het is jammer dat je dan die kansen niet kan afmaken. Ze hebben wel geweldig gestreden en het voetbal was bij momenten ook goed. De efficiëntie speelt ons de laatste drie à vier weken parten en daar hebben we ook nu weer tegen gezondigd.”

De Leuvense supporters stonden weer massaal achter de ploeg. “Er is een mooie synergie tussen de supporters en de spelers. Wij zijn enorm blij dat zij ons steunen. Ze bleven ons vandaag ook vooruitstuwen”, besluit Brys.