fbpx
A-Team

Ruime thuiszege tegen Seraing

OH Leuven heeft zijn laatste wedstrijd voor de WK-break overtuigend weten te winnen. In eigen huis zetten we vrijdagavond Seraing met 5-0 opzij.

In vergelijking met het bekerduel (0-5-zege tegen Francs Borains) voerde coach Marc Brys twee wijzigingen door. Pletinckx en Kiyine kwamen in de ploeg, Thorsteinsson en Dom namen plaats op de bank. Bij Seraing vielen er maar liefst acht wijzigingen te noteren. Seraing nam de aanvangsminuten voor zijn rekening. Na tien minuten namen we volledig over. De Norre probeerde het als eerste met een schuiver. Maertens haalde op het kwartier uit, maar besloot over.

Halverwege de eerste helft opende onze aanvoerder verdiend de score. De Norre legde panklaar en Maertens krulde fantastisch binnen. Nog geen vijf minuten later ging de bal op de stip. Sissoko trok Ricca onderuit tijdens een hoekschop, Gonzalez faalde niet en maakte er 2-0 van. Tien minuten voor de rust moest Seraing met een man minder verder na een tweede gele kaart voor Sissoko.

We wisten in de slotfase van de eerste helft nog tweemaal te scoren. De Norre kreeg de bal in de voeten gespeeld na een snelle tegenaanval en liet bezoekende doelman Galje geen kans. Tamari werd even later onderuit gehaald door Mbow, waardoor scheidsrechter Van Damme opnieuw terecht een strafschop gaf. Deze keer nam Kiyine plaats achter de elfmeter en ramde de 4-0-ruststand hoog in doel.

Mooi afscheid voor Charai

Meteen na de pauze – Kiyine was in de kleedkamer gebleven voor Nsingi – vond Mendyl met een prima voorzet Gonzalez. Galje had een goede redding in huis op de kopbal van onze aanvaller. We bleven zoeken naar dat vijfde doelpunt. Patris probeerde het met een knal van ver. Hoekschop nummer tien was het gevolg. Die leverde echter niets op.

Ondanks meerdere mooie combinaties was het wachten tot een kwartier voor affluiten voor de volgende kans. Opnieuw was het Patris die kon trappen, maar te centraal deze keer. Na een ingestudeerde vrije trap trof Maertens de paal. Invallers Thorsteinsson en Dom (x2) vonden nog Galje op hun weg. In de slotminuut van de reguliere tijd viel dan toch de 5-0. Mendyl bracht alweer geweldig voor en Nsingi kopte staalhard binnen. Zo kreeg assistent-coach Issame Charai, die bondscoach wordt van de U23 van Marokko (meer info), een mooi afscheid.

Charai: "De perfecte avond voor ons"

Coach Marc Brys liet zijn afscheidnemende assistent-coach Issame Charai de analyse geven aan de pers. “Een perfecte overwinning”, zegt Charai. “We hielden hen altijd onder druk en dat was belangrijk. We wisten dat zij gevaarlijk waren in de omschakeling met hun snelle aanvallers. Dat hebben we goed geneutraliseerd en we gaven niet te veel weg. Op de flanken wilden we een overtal creëren. Dat is regelmatig goed gelukt. Na de rust gooiden we een tweede aanvaller in de strijd om zeker niet terug te vallen en Seraing niet in de match te laten komen. Ik denk dat dat een goede zet was. Daardoor konden we de druk aanhouden. De perfecte avond voor ons.”

Charai had het ook nog over zijn nieuwe uitdaging. “Het is iets dat op je afkomt. Dat plan je niet. Ik heb het al enkele keren gezegd en herhaal het nog eens: coach Marc is niet gewoon een collega, maar echt een vriend voor het leven. Ik zal hem enorm missen en heb enorm veel van hem kunnen opsteken. Hij heeft me altijd gemotiveerd om hoofdcoach te worden. Hij zag het nooit als een bedreiging of verraad, maar eerder als een soort fierheid en dat heb ik altijd geapprecieerd”, besluit Charai.