A-Team

Twee doelpunten van Holzhauser helpen OH Leuven aan ruime overwinning

OH Leuven heeft zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen overtuigend gewonnen. Tegen KVC Kessel-Lo 2000 werd het 5-0 dankzij doelpunten van Holzhauser (2x), Nsingi, Maertens en Breugelmans.

In een zonovergoten Banqup Academy waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Jo Gillis kon dreigen op een voorzet van Dom, maar zijn schot werd geblokt. Enkele minuten later ging een kopbal van Nsingi rakelings over het doel, opnieuw op voorzet van nieuwkomer Dom. Even later kreeg OH Leuven een vrije trap net buiten de zestienmeter. Holzhauser zette zich achter de bal en plaatste het leer fraai in de rechterhoek. De thuisploeg bleef druk zetten en opnieuw waren het nieuwkomers Holzhauser en Dom die voor dreiging zorgden, maar Dom kopte de voorzet van de Oostenrijkse spelverdeler nipt over.

Halverwege de eerste helft werd De Norre diep gestuurd, maar hij besloot op de benen van de doelman. Even later werd jeugdproduct Nsingi foutief neergehaald in de zestienmeter. Holzhauser zette zich opnieuw achter de bal en ook deze keer schoot de Oostenrijker de bal feilloos binnen. Ook na de dubbele voorsprong bleef de thuisploeg gevaarlijk. Maertens kwam tot twee keer toe dichtbij een doelpunt, maar zijn pogingen gingen nipt naast. Net voor de rust kon OH Leuven de score nog wat uitdiepen. Nsingi werkte een voorzet van een bedrijvige Dom in twee tijden voorbij de bezoekende doelman.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg, maar de doelman van Kessel-Lo redde knap het vluchtschot van de ingevallen Acquah. Enkele minuten later probeerde Maertens het van ver, maar de vingertoppen van de keeper en de lat voorkwamen een doelpunt. Na een kwartier stond de middenvelder dan toch op het scorebord. Holzhauser stuurde Maertens diep, die met een lobje de doelman omspeelde en simpel de 4-0 tegen de netten tikte. De thuisploeg had de wedstrijd onder controle en een kwartier voor het einde kon ook de ingevallen Breugelmans, op assist van Chakla, zijn goaltje meepikken.

OH Leuven bleef op zoek gaan naar een doelpunt. Joren Dom haalde de achterlijn en bracht het leer voor tot bij Ouedraogo, maar hij besloot nipt naast. Even later speelde Holzhauser met een listig balletje Dom heerlijk diep, maar een sterk spelende doelman hield de flankspeler van een eerste doelpunt voor zijn nieuwe club. De thuisploeg bleef voor dreiging zorgen, maar het afstandsschot van Acquah ging over het bezoekende doel. Net voor affluiten was OH Leuven nog een laatste keer gevaarlijk, maar opnieuw pakte de bezoekende doelman uit met een knappe redding op de poging van Dom.

Eerste helft: Jackers, Ngawa, Dom, Holzhauser, Ouedraogo, De Norre, Patris, Keita, Maertens, Nsingi, Gilis

Tweede helft: Ravet, Ngawa, Dom, Holzhauser, Ouedraogo, De Norre (Breugelmans), Schingtienne, Tann, Maertens (Chakla), Nsingi, Acquah