U23

U23: 12 op 12 na 2-4-zege tegen Sint-Eloois-Winkel Sport

De U23 van OH Leuven knoopten zondagnamiddag aan met een nieuwe overwinning. Al de vierde zege op een rij. Op bezoek bij Sint-Eloois-Winkel Sport werd 2-4 gewonnen.

De wedstrijd begon uitstekend voor onze jongens. Al na twee minuten werkte Zimmerman een voorzet van Sagrado zeer goed binnen. Dankzij een knappe vrije trap van Gilis wisten we na tien minuten de voorsprong te verdubbelen. 0-2 was ook meteen de ruststand.

Meteen na de pauze maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer na een stilstaande fase. De Leuvense reactie kwam er rond het uur. Breugelmans kopte een hoekschop van Gilis aan de eerste paal mooi binnen. Opnieuw wist Sint-Eloois-Winkel Sport de aansluitingstreffer te maken, nadat een fout op onze doelman Jochmans niet werd gefloten. Maar met een heerlijke overhoekse knal met links legde Buksa tien minuten voor affluiten de 2-4-eindstand vast.

Doelpunten: 2′ Zimmerman (0-1), 10′ Gilis (0-2), 48′ Jean Reuse (1-2), 62′ Breugelmans (1-3), 77′ Dauchy (2-3), 79′ Buksa (2-4).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Ramos, Taildeman, Breugelmans, Gillis (90′ Van Bost), Buksa (87′ Vanhaeren), Sagrado, George, Tahara (78′ Tann), Smet, Zimmerman.

Vanhemel: "Het team zet echt stappen"

“We kwamen snel 0-2 voor”, zegt coach Eddy Vanhemel. “Ik vind dat we in de eerste helft ook goed gecombineerd hebben in moeilijke omstandigheden. Er was best veel wind en veel regen. Het was niet makkelijk om te spelen. Voor de pauze hadden we volledig de controle over de situatie, zowel in balbezit als in balverlies. De enige dreiging die zij hadden was op stilstaande fases en dan vooral op hoekschoppen.”

“Na de rust scoorden zij uit een stilstaande fase. Dat was wel zuur omdat we daar in de kleedkamer nog op gehamerd hadden. Ik weet niet of je het geluk of het momentum moet noemen, maar telkens als zij terugkwamen, wisten wij vrij snel de score opnieuw uit te diepen. In de tweede helft was het voor ons wel moeilijker om te combineren. Ik vond dat we wat onrustiger waren aan de bal, wat ook niet onlogisch was. We werden namelijk door het weer en door de tegenstander opgejaagd. Daar hadden we iets beter mee kunnen omgaan. Maar we ook in de tweede helft hebben we volwassen en als team gespeeld en gevochten. Je voelde aan de jongens dat ze graag wilden winnen.”

“Het team zet echt stappen, zowel qua ontwikkeling, groepsdynamiek als voetballend. We zijn niet met het klassement bezig, maar wel met onze individuele en collectieve doorontwikkeling. We zijn heel veel met het OHL DNA bezig. Je ziet dat ook echt goed terugkomen in de wedstrijden. We pakken het van wedstrijd tot wedstrijd aan en proberen dus competitief te zijn tegen de volgende tegenstander. Wedstrijden worden zowel door de staff als de spelers zeer goed voorbereid. Het winnen begint nog meer te leven. We hebben toch weer een goede prestatie neergezet. Als je elke week competitief bent en je kan dat omzetten in een resultaat dan is het klassement daar gewoon een gevolg van, maar het is niet zo dat wij ons focussen op dat klassement. We trainen hard in de week en bereiden telkens de volgende wedstrijd voor”, besluit Vanhemel.