U23

U23: 9 op 9 na 1-3-zege tegen URSL Visé

De U23 van OH Leuven wisten zondagnamiddag al voor de derde keer op rij aan het langste eind te trekken. Op het veld van URSL Visé (1-3) beslisten onze jongens in de eerste tien minuten van de tweede helft de wedstrijd door drie keer te scoren.

In de eerste helft hadden we het aanvankelijk moeilijk. De doelpunten bleven uit. Enkele minuten voor de pauze waren we er wel dichtbij. Op aangeven van Sagrado haalde Zimmerman uit, maar thuisdoelman Mignon lag in de weg.

We kwamen zeer goed uit de kleedkamers. Zimmerman reageerde het snelst op een diepe bal, omspeelde Mignon en legde het openingsdoelpunt in het lege doel. Vier minuten later kreeg diezelfde Zimmerman de bal ingespeeld op links. Op de rand van het zestienmetergebied kapte onze flankaanvaller goed naar binnen en krulde de 0-2 mooi in de verste hoek.

Nog eens vier minuten later kroop Zimmerman in de rol van aangever. Hij stoomde zijn linkerflank af en legde op het juiste moment achteruit voor Acquah die de 0-3 maar had binnen te leggen. Tien minuten voor affluiten liep Shkurti ongelukkig tegen zijn tweede gele kaart aan. De bal ging op de stip, maar Jochmans stopte de elfmeter. Visé milderde in de slotfase wel nog tot 1-3, maar de derde zege op rij kwam niet meer in het gedrang.

Doelpunten: 47′ Zimmerman (0-1), 51′ Zimmerman (0-2), 55′ Acquah (0-3), 84′ Wilmots (1-3).

Rood: 80′ Shkurti (tweemaal geel).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Schingtienne, Ramos, Breugelmans, Shkurti, Smet, Acquah (74′ Taildeman), Zimmerman (90′ Vanhaeren), George, Sagrado, Buksa (84′ Tann).

Vanhemel: "

“Tijdens de eerste tien minuten liep het moeilijk voor ons”, opent coach Eddy Vanhemel zijn analyse. “We hadden misschien wat veel ontzag voor Visé omwille van de namen die bij hen rondlopen, maar ook hun tempo was best hoog. Daardoor moesten we ons wat in de wedstrijd knokken. Na die tien minuten zijn we goed beginnen te voetballen en creëerden we kansen. Ik moet zeggen dat we in de eerste helft ook wat kansen hebben weggegeven. We hadden kunnen voorkomen, maar hadden ook kunnen achterkomen.”

“Aan de rust hebben we bijgestuurd om onze defensieve organisatie beter te zetten en ook offensief stuurden we bij zodat we ons aanvallend compartiment beter konden bevoorraden. Na de rust waren we tweemaal snel succesvol. Defensief hadden we het in de tweede helft helemaal onder controle. We liepen uit tot 0-3 door gewoon collectief – zowel aanvallend als verdedigend – goed voetbal. Er viel dan een ongelukkige penalty. De bal ging tegen de hand van Shkurti, waar hij heel weinig aan kon doen. Jochmans pakte de strafschop. Twee hoekschoppen later scoorde zij wel de 1-3. Zij speelden nog alles of niks, maar desondanks zijn wij niet meer in de problemen gekomen. We speelden de wedstrijd volwassen uit en namen de drie punten terug naar Leuven.”

“De manier waarop de 9 op 9 tot stand komt, is mooi. Wij spelen gewoon goed als team, zijn volwassener en raken beter op elkaar ingespeeld. Er zijn een aantal jongens die echt een goed niveau halen. In het begin van het seizoen konden we dat goed voetbal niet omzetten in een resultaat. Het besef was er nog te weinig dat het wel degelijk om winnen of verliezen gaat. De bevestiging komt er week na week. Ik was daar benieuwd naar. We hebben onszelf ook de vraag gesteld hoe dat resultaat tot stand kwam. Is dat iets eenmalig? Is het geluk? Viel het uit de lucht? Hebben we het verdiend? Kunnen we dat blijven brengen? Dat zijn belangrijke vragen die nu spelen en waar we ook heel kritisch naar kijken”, besluit Vanhemel.