A-Team

Veel onbenutte kansen voor de rust breken zuur op

OH Leuven wist zichzelf zondagnamiddag in een goede eerste helft tegen AA Gent niet te belonen. Na de rust toonde AA Gent zich wel efficiënt en zo gingen we uiteindelijk met 2-0 de boot in.

Coach Marc Brys voerde twee wijzigingen door. De geschorste Ricca werd vervangen door Dom. Tamari kwam in de ploeg voor Nsingi. Bij Gent stond Nardi onder de lat. Nurio en Hjulsager verschenen aan de aftrap in plaats van Okumu en Castro-Montes. De start van de wedstrijd was flauw. Het was lang wachten op doelgevaar. Cojocaru kon een schotje van Orban makkelijk plukken. Pas halverwege de eerste helft konden wij eens dreigen. Tamari zette zich goed door, maar zijn plaatsbal werd in hoekschop verwerkt.

Het was het begin van een goede periode voor onze jongens, want ook die hoekschop zorgde voor Leuvens gevaar. Na een ingestudeerd nummertje kon Thorsteinsson uithalen en trof de verkeerde kant van het zijnet. Twee minuten later zette Schrijvers zich achter een vrije trap. Onze middenvelder krulde het leer heerlijk over de muur, maar vond de onderkant van de lat.

We bleven het gevaarlijkst. Dom kon een vrije trap van Schrijvers terug voor doel brengen tot bij Ouédraogo, die kon zijn schot echter niet kadreren. Even later glipte Tamari op rechts opnieuw weg. Nardi stond pal. Na een nieuwe hoekschop was het Pletinckx die kon uithalen. Nardi duwde opnieuw in hoekschop. Gonzalez werd gevonden, maar via de grond kopte El Pistolero over.

Vijf minuten voor de rust lieten onze jongens al kans nummer zeven noteren. Mendyl vond na een prima actie op links Thorsteinsson. Van dichtbij mikte de IJslander over en zo gingen we niet rusten met een verdiende voorsprong.

Ander spelbeeld na de pauze

Meteen na de rust kregen we het deksel op de neus. Gent kwam beter uit de kleedkamers en klom na vier minuten spelen in de tweede helft op voorsprong. Hong vond de vrijstaande Cuypers, die het openingsdoelpunt maar had binnen te duwen. Bijna stond het al snel 2-0. De Sart legde van ver aan en deed het net trillen. Het leer was gelukkig voor ons in het zijnet beland. De Leuvense reactie kwam er via Schrijvers. Nardi had een goede redding in huis op zijn vrije trap.

Halverwege de tweede helft mocht Toku invallen voor Schrijvers. Enkele minuten later stond de 2-0 toch op het bord. Kums zette een-tweetje op met Cuypers en liet Cojocaru kansloos. We hadden het moeilijk. Patris en Cojocaru hielden Cuypers nog van de 3-0.

Aan de overkant nog drie keer doelgevaar. Pletinckx probeerde het na een hoekschop uit de draai. Zijn knal spatte uiteen op de lat. Een afstandsschot van invaller Nsingi ging naast en in de slotminuut van de reguliere tijd lag Nardi in de weg voor Nsingi.

Brys: "Onbegrijpelijk, maar we moeten rustig blijven"

“Onwaarschijnlijk dat we niet hebben gescoord? Ja, zeker in de eerste helft”, zegt coach Marc Brys. “We kregen echt heel goede kansen in de eerste helft en nog drie in de tweede helft. Gent had geen kansen voor de rust en twee doelpunten plus twee goede kansen in de tweede helft. Dat kwam ook omdat wij bij 2-0 wat risico’s namen.”

“Onbegrijpelijk. Het is wat het is. We moeten rustig blijven. Je voelde dat het publiek van Gent zenuwachtig begon te worden. Dat gaf aan dat we dominant waren en dat we veel kansen kregen. Het is dan godgeklaagd dat je die niet binnentrapt.”

“We moeten gewoon punten pakken. Ik heb nu liever een slechte wedstrijd en drie punten zodanig dat er een nieuw elan kan komen. Ik kan de spelers de laatste weken niets verwijten. Er is heel veel drive en goesting. We spelen goed voetbal en hebben goede kansen. Wat moet je als trainer meer wensen? Die overwinning en punten hebben we broodnodig”, besluit Brys.