A-Team

Vijf internationals tijdens de interlandbreak

Afgelopen week stond de Jupiler Pro League even on hold wegens de interlandbreak. Vijf spelers van onze A-kern hadden internationale verplichtingen en vertegenwoordigden met trots de kleuren van hun land.

Jon Dagur Thorsteinsson kwam tot tweemaal toe aan de bak voor de nationale ploeg van Ijsland. In de eerste wedstrijd van de EK-kwalificatieronde verloor het team van Bosnië en Herzegovina met 3-0. De tweede match won Ijsland met een indrukwekkende 7-0 tegen Liechtenstein. In beide interlands startte Thorsteinsson in de basis en tegen Liechtenstein gaf hij maar liefst drie assists.

Voor het Jordaanse elftal stond Mousa Tamari aan de aftrap in de vriendenmatch tegen de Filipijnen. De Jordanen wonnen overtuigend met 4-0 en Tamari scoorde twee doelpunten. Na negen minuten scoorde onze flankaanvaller het openingsdoelpunt en twintig minuten later was het alweer raak.

Zowel Louis Patris als Ewoud Pletinckx waren met de nationale U21 op stage in het Spaanse La Finca. Als laatste voorbereiding op het EK U21 deze zomer speelde het team er twee oefeninterlands. De eerste wedstrijd tegen Tsjechië eindigde op een scoreloos gelijkspel. Beide spelers kwamen na de rust in actie. In de tweede oefenwedstrijd nam het team het op tegen Japan en won met 3-2. Pletinckx gaf een assist en ook Patris maakte in de tweede helft speelminuten.

Ook Richie Sagrado vertegenwoordigde ons land met de U19. Afgelopen week speelde dit team drie EK-kwalificatiewedstrijden die allemaal eindigden op een gelijkspel. De eerste match tegen de U19 van Slovenië werd afgefloten bij een 0-0 eindstand. Tegen Duitsland speelden ze 1-1 gelijk en tegen Italië werd het 2-2. Enkel in de eerste interland tegen Slovenië maakte Sagrado geen speelminuten. Tegen Duitsland stond hij 90 minuten op het veld en tegen Italië kwam hij in de tweede helft in actie.