A-Team

Zes op zes na zege tegen Charleroi

OH Leuven heeft vrijdagavond de 29ste speeldag geopend met een 0-1-overwinning op bezoek bij Charleroi. Een doelpunt van Tamari in de eerste helft was genoeg voor de tweede driepunter op rij.

Coach Marc Brys moest noodgedwongen enkele aanpassingen doorvoeren. Opoku kreeg door de blessure van Nsingi zijn eerste basisplaats. Gonzalez begon op de bank. Kiyini verving de geblesseerde Schrijvers. Bij Charleroi was er maar één wijziging. Badji kwam in de ploeg voor Stulic.

We begonnen niet goed. Charleroi toonde zich meteen via Heymans en in minuut 2 was daar al de tweede kans voor de thuisploeg. De kopbal van Badji ging via de paal uit het doel van Cojocaru. Het signaal voor onze jongens om de rug te rechten.

Op het kwartier wisten we de score te openen. Tamari zette zich op rechts goed door en lepelde de 0-1 voorbij Koffi in doel. Charleroi reageerde via Badji, maar Cojocaru haalde de gelijkmaker van de lijn. Thorsteinsson probeerde het voor de rust nog twee keer. Koffi verschalken lukte niet meer.

Tweede helft even onderbroken

Meteen na de pauze kreeg Tamari een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Een voorzet vanaf links belandde voor zijn voeten. In één tijd besloot de Jordaniër over. Aan de overkant kopte Bayo van dichtbij naast.

Op het uur kon Cojocaru makkelijk een afstandsschot van diezelfde Bayo tegenhouden. De partij verwaterde een beetje en echte kansen bleven uit. Nkuba trapte te centraal op Cojocaru. Op de tegenaanval speelde Mendyl een overtalsituatie niet goed uit. Twintig minuten voor affluiten toch nog een keer Charleroi. Een knal van Hosseinzadeh ging voorlangs. Meteen daarna vielen Vlietinck en Gonzalez in voor Mendyl en Opoku.

In minuut 77 werd de wedstrijd stilgelegd nadat Cojocaru vanuit de tribune een muntstuk tegen het hoofd geworpen had gekregen. Na een onderbreking van ruim vijftien minuten werd de wedstrijd hervat. Al snel kregen we in de omschakeling kansen om de wedstrijd te beslissen, maar de laatste pass liet het telkens afweten. In het slot mocht Sagrado nog debuteren. We gaven niets meer weg en zo wisten we de drie punten mee naar Leuven te nemen. Een mooie zes op zes voor onze jongens.

Coach Marc Brys: "Zwaar bevochten"

“Deze zege doet uiteraard enorm veel deugd”, opent coach Marc Brys. “Het was zwaar bevochten. Mooi dat je met toch wel een gehavende ploeg de punten mee naar huis brengt. Moeite om stand te houden met heel veel tumult en animo op het veld. Als je dan wint dan is dat allemaal heel mooi.”

“De spelers hebben absoluut een groot strijdershart getoond. Dat was nodig. In de eerste helft bleven we er goed uitkomen. In de tweede helft was dat schaarser. De druk van Charleroi was groot en ze namen meer risico’s. Het was overleven en dat hebben we gedaan.”

“Het oponthoud hebben we vooral gebruikt om rust te brengen, duidelijk te maken dat we gewoon moesten standhouden en moesten blijven voetballen. We hebben dat goed gedaan. Iedereen was elkaar aan het oppeppen”, besluit Brys.