Euvrard: “We moeten vooral resultaten boeken” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard: “We moeten vooral resultaten boeken”

Vincent Euvrard
Vincent Euvrard moet, met de steun van sportief raadgever Frank Vercauteren, OH Leuven zo snel mogelijk opnieuw op de rails krijgen. Vrijdagmiddag gaf de West-Vlaming al zijn eerste training.

- Euvrard moest niet lang nadenken over het aanbod van OH Leuven.
- Hij heeft heel veel beeldmateriaal bekeken van zijn nieuwe club en bekeek vrijdagmiddag al de training.
- De nieuwe coach van OHL wil in eerste instantie voortborduren op het goeie werk dat Joachim Mununga de voorbije week leverde.


Toen Oud-Heverlee Leuven gesprekken aanknoopte met Euvrard, was Vince al snel overtuigd. “OHL is een zeer mooie club, in een mooie stad en met goeie supporters. Ik ken de club vrij goed en heb er vaak tegen gespeeld. Als je de kans krijgt om zo’n club te trainen, dan moet je niet twijfelen.”

Vincent Euvrard

De nieuwe OHL-coach kan rekenen op de steun van Frank Vercauteren, met wie hij de afgelopen twee jaar goed samenwerkte. “Hij was belangrijk in mijn keuze. Frank en ik onderhouden een heel goeie onderlinge verstandhouding en er heerst veel wederzijds respect tussen ons. Het is belangrijk voor mij om iemand als Frank naast mij te hebben als sportief raadgever, zeker gezien de omvang van het project.”

De voorbije dagen bekeek Euvrard heel veel beelden van zijn nieuwe club. Hij heeft al een goed beeld van de sterktes en zwaktes van zijn kern. “Vanaf het moment dat het contact met Leuven ontstaan is, heb ik alles bekeken wat er te bekijken valt van dit seizoen: doelpunten voor, doelpunten tegen... Zo kon ik me een goed beeld vormen van de individuen, maar ook van het team.”

Vincent Euvrard

Het stond in de sterren geschreven dat Euvrard ooit aan de slag zou gaan bij OH Leuven. Zijn broer Yannick voetbalde bij OHL en Vince maakte ooit zijn profdebuut onder Dennis van Wijk. Bij Sint-Truiden trainde hij onder een andere ex-coach van OHL, Guido Brepoels. En om de link helemaal af te maken: Euvrard volgde Fred Vanderbiest op als trainer bij Cercle Brugge.

Het is belangrijk voor mij om iemand als Frank naast mij te hebben als sportief raadgever, gezien de omvang van het project. Vincent Euvrard

Euvrard wil niet te snel gaan bij zijn nieuwe club en verder bouwen op het goeie werk dat Mununga de voorbije dagen leverde. “Ik heb al even gepraat met Jo Mununga. We gaan op dat stramien verder werken. Ik wil de spelers vandaag niet overladen met heel veel dingen. We zullen de wedstrijd van morgen als startpunt nemen en daar de goeie dingen uit meenemen. Ik ben er de man niet naar om alles om te gooien. Ik denk ook niet dat dat verstandig zou zijn naar de spelers toe.”

Vercauteren - Euvrard

Gezien de precaire situatie waarin OHL zich bevindt, streeft Vincent in de eerste plaats goeie resultaten na. “Het gaat nu om wedstrijden winnen. Op welke manier we dat zullen doen, dat moeten we bekijken. Dat hangt af van de kwaliteiten van onze eigen spelers. Daarnaast moeten we proberen de twee à drie sterke punten van de tegenstrever lam te leggen om zo tot goeie resultaten te komen.”

De nieuwe coach rekent op de supporters om de redding zo snel mogelijk veilig te stellen. “De steun van de supporters is erg belangrijk. Ik heb de laatste thuiswedstrijd gezien van OHL. Ik snap de frustratie van de fans. Het is belangrijk dat iedereen terug achter OHL en achter de spelers gaat staan. Dat zal hen de nodige boost en het nodige vertrouwen geven om in moeilijke omstandigheden ook een goed resultaat over de streep te trekken.”