Euvrard: “Ik wil aantal dingen terugzien waaraan we hebben gewerkt” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard: “Ik wil aantal dingen terugzien waaraan we hebben gewerkt”

Vincent Euvrard
De voorbije dagen werkte coach Euvrard met de spelersgroep in ijltempo op zowat alle facetten van het voetbal: balverlies, balbezit, omschakeling, stilstaande fases, … De West-Vlaming wil progressie blijven maken de volgende weken, maar beseft dat er ook onmiddellijk resultaat behaald moet worden.

- Euvrard wil zaterdag tegen Westerlo zaken terugzien waarop hij de voorbije dagen heeft gewerkt met de spelersgroep.
- De Leuvense coach roept de fans op om zich zaterdag als één blok te scharen achter het team.
- Met Moore, Hubert en Persoons mist Euvrard tegen Westerlo zowat zijn hele as. Maar dat wil hij vooraf niet als excuus inroepen.


Vincent Euvrard heeft zijn eerste volledige trainingsweek zo goed als achter de rug bij Oud-Heverlee Leuven. Hij verwacht dat zijn team zaterdag een stap vooruitzet in vergelijking met de partij van vorige week op het veld van KV Mechelen. “Vorige week was het erg kort dag. Ik wil zaterdag een aantal dingen terugzien, waarop we deze week hebben geoefend.”

Vincent Euvrard

De Leuvense coach heeft niet de luxe om, zoals in een klassieke voorbereiding op een nieuw seizoen, zes weken te kunnen oefenen op alle facetten van het voetbal. “Daarom hebben we de voorbije dagen op alles gewerkt. Het is de bedoeling zo snel mogelijk progressie te maken in alle facetten van het spel: balbezit, balverlies, omschakeling, stilstaande fases, …”

“We hebben elke dag aan elk van deze items wat tijd besteed. Er bestaan uiteraard geen mirakels. We zullen rustig progressie moeten maken, stapje voor stapje. Dat betekent niet dat er niet onmiddellijk resultaat kan behaald worden.”

Vincent Euvrard

Euvrard kan voor de partij tegen KVC Westerlo niet rekenen op Hubert, Moore en Persoons. “Dat is zeker een aderlating”, stelt Vincent. “Het zijn drie vaste waarden in de centrale as van het veld die je mist. Maar goed, ik denk niet dat we daarin excuses moeten zoeken. Deze kern is ruim genoeg en het is aan andere jongens om nu op te staan. Maar het is wel een groot verlies, dat is duidelijk.”

Ik hoop op een goeie vibe in het stadion zaterdag. De spelers hebben de steun van de supporters hard nodig nu. Vincent Euvrard

Net voor de winterstop speelden Westerlo en OH Leuven 0-0 gelijk in het Westelse Kuipje, na een kansarme match. Euvrard heeft die wedstrijd bekeken, net zoals alle andere wedstrijden van OHL dit seizoen. “Het verleden telt op dit moment niet meer. Vorige week hebben we de bladzijde omgedraaid en zijn we aan een nieuw verhaal beginnen schrijven. Vooral op dat nieuwe verhaal moeten we ons focussen. De matchen uit het verleden zijn nu van geen tel meer.”

Vincent Euvrard

Dit seizoen slaagde OH Leuven er nog maar twee keer in om de drie punten thuis te houden. Dat gebeurde tegen Tubize en Lommel. Veel te weinig, beseft ook Euvrard: Ik heb de laatste thuiswedstrijd van OHL gezien op televisie. Na enige tijd heb ik het geluid afgezet. De sfeer en de vibe in het stadion waren zeer negatief. Ik wil dan ook benadrukken dat we in deze laatste weken, of in de eindsprint richting behoud, de supporters absoluut nodig zullen hebben.”

“Ik heb vaak in Leuven gespeeld en de steun van de supporters voor het team was steeds één van de sterktes. Ik hoop dat er zaterdag op dat vlak een nieuwe vibe komt in het stadion, want de jongens hebben dat echt heel hard nodig. De spelers moeten het signaal geven naar de supporters om zo een chemie te creëren met hen. Die chemie tussen supporters en spelers wordt een zeer belangrijk item om onze thuisreputatie opnieuw op te krikken.”