Copa beëindigt carrière als doelman De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Copa beëindigt carrière als doelman

Copa
Barry Copa heeft beslist zijn actieve carrière als doelman te beëindigen. Op 2 maart 2015 stopte hij bij de nationale ploeg van Ivoorkust. Dag op dag vier jaar later kondigt Copa het einde aan van zijn 22-jarige carrière als doelman. Hij focust zich volledig op zijn carrière van doelmannentrainer en wil met onderstaand statement iedereen bedanken die hem heeft gesteund tijdens zijn succesvolle carrière.

STATEMENT

Copa beëindigt carrière als doelman

Op 2 maart 2015 kondigde ik mijn afscheid aan als doelman van de nationale ploeg van Ivoorkust. Precies vier jaar later kom ik daar nog een keer op terug door nu ook het definitieve einde aan te kondigen van mijn actieve carrière als doelman, die daardoor precies 22 jaar lang heeft geduurd.

Maar elk einde betekent meteen een nieuw begin. Ik leg mijn handschoenen van doelman aan de kant, maar zet meteen het petje op als trainer. Ik moet God danken, want Hij is het die me de kans heeft geboden om bij OHL aan de weg te plaveien om een goede doelmannentrainer te worden. Ik sta er op om mijn dank uit te spreken voor het vertrouwen dat de club in me stelt om dat hier te mogen doen. Ik voel dat aan als een loodzware verantwoordelijkheid. Zoals mijn voorgangers wil ik proberen om universele voetbalwaarden door te geven aan de volgende generatie: moed, doorzettingsvermogen, team spirit en arbeidsethos.

Copa

Boubacar BARRY “COPA” is de man geworden die hij is dank zij de steun van heel veel mensen, mensen die in hem geloofden en die hem kansen hebben gegeven. Ik wil hier vooral mijn moeder bedanken, mijn broers en zussen ook, mijn hele familie in de ruimste betekenis van het woord. Zonder hun niet aflatende steun zou het nooit zijn gelukt. Dat geldt ook voor de hulp die ik kreeg van heel veel trainers, van mensen uit de technische staf, van mijn ploegmakkers: zij allemaal samen hebben mijn persoonlijkheid mee vorm gegeven. Ik ben iedereen daar heel erkentelijk voor. En dan zijn er nog de zovelen die ik heb kunnen ontmoeten: clubdirigenten, supporters, journalisten, mensen die nauwelijks uit de schaduw komen maar die me door hun goede raad toch een flink stuk op weg hebben geholpen. Aan iedereen: ontzettend bedankt!

Copa

Maar het meest van al ben ik God dank verschuldigd, Hij die alles geschapen heeft, Hij die verantwoordelijk is voor al het goede. Het was een lange weg, die leidde van de kleine wedstrijdjes thuis op pleintjes in mijn geboorteland, over wedstrijden bij steeds grotere ploegen, tot uiteindelijk die weg eindigde bij OHL. Het traject was lang en soms moeilijk en heel erg af en toe zelfs tumultueus. Maar als ik er op terugkijk, dan onthoud ik toch vooral de mooie dingen. Ik onthoud de gloriemomenten met de Olifanten van de nationale ploeg van Ivoorkust, ik koester ook de trofeeën die ik heb gewonnen met Sporting Lokeren. Ik ben dankbaar dat ik al mijn inspanningen beloond zag.

Ik ben ook dankbaar dat het goed gaat met de Stichting die jongeren gratis de kans geeft om het te maken als mens en als voetballer. Ikzelf heb altijd geprobeerd mijn grenzen te verleggen, ik wil hen helpen om dat ook te doen. Dat ik daarbij hulp krijg van verschillende mensen in en buiten het voetbal, stemt me intens blij.

Copa

Kortom, ik ben ontzettend gelukkig om deel te hebben uitgemaakt en nog uit te maken van de universele voetbalwereld. Ik zou willen besluiten met nog een boodschap mee te geven voor de jongeren die, net als ik vroeger, ervan dromen om het te maken in die voetbalwereld: weet dat niks onmogelijk is voor wie het echt wil maken, voor hij die geduld en respect kan opbrengen en bereid is er keihard voor te werken.

AAN IEDEREEN: BEDANKT!

Boubacar Barry “COPA”