Puntje na zinderende partij

Frédéric Duplus
De clash met Beerschot levert een oververdiend puntje op. Vijf minuten na de rust kopte Hoffer al te makkelijk binnen aan de tweede paal. Een dik kwartier later hingen de bordjes alweer gelijk: Henry verlengde een voorzet van Kehli in doel. Wat later zorgde Duplus zelfs voor de 2-1. Weer enkele minuten later tekende Van Hyfte voor de 2-2 eindstand.

Net voor het kwartier dreigde OH Leuven een eerste keer. Maertens trapte van dichtbij in het zijnet. De bezoekers antwoordden enkele minuten later met een schot van Van Hyfte, Henkinet pakte relatief makkelijk. Halfweg de eerste periode kopte Dom onbegrijpelijk naast doel, op aangeven van Placca.

Mathieu Maertens

Dik tien minuten voor de rust creëerden beide ploegen elk een uitstekende kans. Eerst zetten Maertens en Tshimanga een knappe dubbelpas op. Thieu kon net niet goed afdrukken in de zestien. Aan de overkant bracht Henkinet knap redding op een poging van Brogno.

Vroeg in de tweede periode zette Demets voor op rechts, Hoffer mocht aan de tweede paal ongehinderd binnenkoppen. OH Leuven reageerde meteen, met een knal van Henry dat niet zo ver naast ging. Halfweg de tweede helft buffelde Henry de bal voorbij Vanhamel, op een perfecte voorzet van Kehli.

Thomas Henry

Een paar minuten later tekende Duplus voor een tweede Leuvense doelpunt. De Fransman kopte raak, op hoekschop van Gorius. Lang duurde de euforie niet, want Van Hyfte bracht de Mannekes op gelijke hoogte. Tien minuten voor affluiten, onderscheidde Henkinet zich nog eens op een poging van de ingevallen Vanzeir. In de slotfase toonde de Leuvense doelman zich nog een keer attent op een schot van Noubissi naar de korte hoek.

Belangrijkste moment
Halfweg de tweede helft kopte Henry de 1-1 tegen de netten, na goed voorbereidend werk van Kehli. Meteen het sein voor de thuisploeg om door te drukken. Enkele minuten later stond de 2-1 op het bord. Getekend Duplus.

Olivier Myny

Man van de match
Moeilijk en ondankbaar om na zo’n cupmatch één man van de match te moeten kiezen. De hele ploeg, inclusief de vervangers vochten voor elke morzel grond en verdienen een nominatie voor man van de match.

Binnenkort
De reguliere competitie zit erop. Volgende week dinsdag en woensdag staat er een training op het programma. Nadien krijgen de spelers vrij tot het einde van de week. Van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 maart bereidt OHL Play-off 3 voor in het Spaanse Algorfa.