Beloften blijven winnen

Drin Sula
De Leuvense Beloften wonnen maandagavond met 2-0 van Lommel SK. Die eindstand stond aan de rust al op het scorebord, na een erg goeie eerste helft. Gayé en Sula tekenden voor de doelpunten.

- De Beloften zetten maandagavond Lommel SK relatief makkelijk opzij.
- Vooral in de eerste helft voetbalden de Leuvenaars zich erg sterk.
- Gayé en Sula toonden zich productief.
- Volgende week maandag trekt OH Leuven naar de enige concurrent voor de titel.

De Leuvenaars voetbalden erg goed in de eerste helft. Ze beloonden zichzelf voor die goeie 45 minuten met twee doelpunten. Uit een handvol kansen scoorden eerst Gayé en later Sula. Ze verzuimden nadien die voorsprong verder uit te diepen.

Doelpunt Gayé

In een kwalitatief iets mindere tweede helft bleef het balbezit voor OHL, maar het scoorde niet meer. “We waren iets minder scherp na de rust”, zegt coach Joost Hendrickx. “Misschien wat logisch na een heel erg sterke eerste periode, waarin we veel beter voetbalden dan een jong Lommel.”

Doelman Thamsatchanan kreeg tegen de Beloften van Lommel de kans om wat ritme op te doen. “Kawin hield ons recht bij een 0-0 stand, in een één-op-éénsituatie. Het is belangrijk voor hem dat hij opnieuw wat speelminuten krijgt.”

Joost Hendrickx

De coach van de Leuvense Beloften hoopt iedereen fit te krijgen voor de topper van volgende week op KV Mechelen. Het lijkt erop dat enkel die ploeg de Leuvenaars van de titel kan houden. Na de uitleenbeurt van Vekemans en Gilis en met de onbeschikbaarheid van Kyere is de spoeling wat dun geworden. “Onze kern van 15 à 16 spelers vullen we aan met jongens van de U18.”

“Derrick was gisteren op de wedstrijd. Ik vrees dat we hem toch nog twee à drie weken zullen missen”, zucht Hendrickx. “Hopelijk raakt hij speelklaar voor de bekerwedstrijd tegen RSC Anderlecht.”

Bahaid

OHL: Thamsatchanan, Raemaekers (83’ Patris), Geens, Jochmans, Laes, Irakoze (77’ De Cuyper), Gayé, Beeckaert, Bambi (82’ Allemeersch), Lemti (60’ Maene), Sula.