Zure avond in Mechelen

Beloften.jpg
De Beloften verloren maandagavond met 2-1 op het veld van KV Mechelen. De Kakkers nemen de leiding opnieuw over. De Leuvenaars zagen Beeckaert en Geens nog voor de rust geblesseerd uitvallen. Een zuur avondje Mechelen dus.

- De Leuvenaars gingen met een 1-0 achterstand de rust in, na een mindere eerste helft.
- Na de rust speelden de bezoekers een stuk beter en kwamen ze verdiend op gelijke hoogte.
- In het slotkwartier hield KV Mechelen de drie punten thuis.
- OH Leuven verloor voor de rust Beeckaert (schouder) en Geens (knie) met een blessure.


OH Leuven had het in de eerste periode moeilijk tegen een fysiek erg sterk KV Mechelen. De Leuvense Beloften slaagden er voor de rust niet in om hun fris voetbal te brengen. Beeckaert moest al na 20 minuten voetballen naar de kant met een schouder uit de kom.

Het viriel, en bij momenten zelfs potig voetballend KV Mechelen, kwam op 1-0 en ging met die voorsprong de rust in. Tijdens die rust diende coach Hendrickx ook Geens te vervangen. Hij liep een blessure op aan de knie. Hopelijk valt de blessure van beide jongens mee, want de spoeling wordt nu wel heel dun bij de Beloften.

Bambi

De bezoekers voetbalden beter in de tweede periode en lukten verdiend de gelijkmaker: Bambi werkte af, na een knappe actie. Het liep een stuk beter bij OH Leuven na de rust, maar dik tien minuten voor tijd slikte het een tegendoelpunt. De bal raakte niet weg na een vrijschop en de 2-1 lag in de netten.

“De eerste periode was voor KV Mechelen. Wij toonden ons de betere ploeg na de rust”, zegt Joost Hendrickx. “We hadden het erg moeilijk met het viriele spel van KV Mechelen. Deze wedstrijd bewijst dat je het niet altijd haalt met goed voetbal alleen. Daar moeten we uit leren.”

Joost Hendrickx.jpg

“Hopelijk recupereer ik zo snel mogelijk een aantal jongens, want de spoeling wordt nu toch wel erg dun. We pakten ook nog rood na de partij. KV Mechelen staat op doelpuntensaldo op voorsprong. We moeten dus hopen dat het nog iets laat liggen in de resterende vijf wedstrijden.”

Beloften: Vlogaert, Raemaekers, Geens (46’ Patris), Jochmans, Laes, Irakoze (46’ De Cuyper), Gayé, Beeckaert (20’ Maene, 78’ Allemeersch), Bambi, Lemti, Sula.