Gelijkspel in oefenpot tegen leider Segunda Division B

George Hirst
Euvrard gaf 22 spelers de kans om wat ritme op te doen in de oefenpartij tegen het Spaanse Cartagena. Halfweg de eerste periode rondde Hirst een snelle Leuvense aanval perfect af. Tien minuten voor affluiten, zorgde Elady voor de 1-1 eindstand.

In de eerste periode golfde het spel goed op en neer, maar beide ploegen vonden moeilijk openingen. Iets voorbij halfweg de eerste periode was de eerste uitgespeelde kans meteen raak. Maertens tekende voor de steel, Kehli stak diep voor Dequevy. Joeri bediende Hirst en die trapte in het centrum van dichtbij voorbij doelman Fernandez.

Joeri Dequevy

Wat later claimden de Leuvenaars handspel in de zestien, maar daar ging de scheidsrechter niet op in. Op het halfuur zette Carillo zich goed door in de zestien. De Spanjaard zag zijn schot in extremis afgeblokt.

Samy Kehli

Na de rust verschenen er 22 nieuwe spelers op het veld. Dat veranderde weinig aan het spelbeeld. Ook in de tweede helft bleef de partij vrij gesloten. Na tien minuten voetballen in die tweede periode knikte Cordero een half metertje naast op een vrijschop net buiten de grote rechthoek. Halfweg de tweede helft stak Kostovski perfect door voor Tshimanga. Tshimi probeerde de doelman te omspelen, maar week daarbij iets te ver uit om nog te kunnen afdrukken.

Keta

Een kwartiertje voor affluiten verrasten de Spanjaarden met een snel genomen vrijschop. Zo kon Martin van dichtbij aanleggen, maar Thamsatchanan toonde zich erg attent. Even later was het dan toch raak voor Cartagena: Elady mocht op Thamsatchanan afstormen en rondde rustig af.