Forfaitcijfers in Brussel

Beloften
De Beloften wonnen maandagavond met forfaitcijfers tegen rode lantaarn Union. Aan de rust leidden de bezoekers al met 0-3. In de tweede periode breidden de Leuvenaars die voorsprong nog verder uit. De Leuvense Beloften krijgen nu een weekje rust. Hopelijk kan coach Hendrickx in die periode wat geblesseerden recupereren.

- De Leuvenaars kenden geen moeite met rode lantaarn Union.
- Voor de rust scoorden Bambi, Sula en Gayé.
- Na de koffie tekenden Bahaïd en Allemeersch voor de Leuvense doelpunten.
- OH Leuven verloor halfweg de eerste periode De Cuyper met een blessure.


Op een erg moeilijk veld, want klein en glad, bouwde OH Leuven een 0-3 voorsprong uit voor de rust. Bambi en Sula scoorden rond het kwartier en maakten de opdracht een pak gemakkelijker. Kort voor de pauze zette Gayé de ruststand op het bord.

In de tweede periode gaven de bezoekers, op één fase na, achterin niets weg. Bahaïd en de ingevallen Allemeersch scoorden nog voor OH Leuven in die tweede helft en zorgden zo voor een forfaitscore.

Amir Lemti

Coach Joost Hendrickx toont zich tevreden na de 0-5 overwinning tegen de Brusselaars. “De jongens voerden hun taken perfect uit. Dat zorgde ervoor dat we nooit in de problemen raakten tegen Union en een makkelijke overwinning boekten.”

Door de onbeschikbaarheid van enkele gevestigde waarden bij de Beloften kregen een aantal jonge gasten hun kans. Zij deden het meer dan behoorlijk. “Vlogaert hield de nul, da’s sowieso positief.” Ook over Allemeersch, die 20 speelminuten kreeg, is Hendrickx tevreden: “Hij heeft hard gewerkt en scoorde in de slotminuut.”

Joost Hendrickx

Met De Cuyper zag Hendrickx maandagavond opnieuw iemand uitvallen door een blessure. “Hij kreeg een trap in het openingskwartier en kon echt niet meer verder. De komende dagen zal de ernst van die blessure duidelijk worden”, blijft Hendrickx voorzichtig.

De Beloften krijgen nu een weekje rust. Hopelijk helpt die rust om een aantal jongens te recupereren voor het slot van de competitie en de bekerwedstrijd tegen RSC Anderlecht. 

Beloften: Vlogaert, Gayé, Raemaekers, Patris, Laes, Lemti, Maene, Bahaïd, Bambi, De Cuyper, Sula.