Maertens scoort en laat scoren

Fred Duplus
OH Leuven is uitstekend begonnen aan zijn campagne in Play-off 3. Op het halfuur bracht Duplus de bezoekers op voorsprong. Met dank aan Maertens voor het voorbereidend werk. Tien minuten voor het einde zette Maertens de 0-2 eindstand op het bord.

De bezoekers hadden duidelijk het overwicht in het eerste halfuur van de partij. Maar meer dan een plaatsbal van Maertens leverde dat niet op. Het was wachten tot iets voorbij het halfuur voor het eerste echte doelgevaar. Maertens zette zich uitstekend door op links. Thieu zwiepte de bal dan voor doel en daar schoof Duplus het leer voorbij Coucke.

Celebration

Meteen het sein voor de thuisploeg om de egelstelling te verlaten. Vijf minuten voor de rust gooide Azevedo voor, Rocha kopte goed naar de grond. Henkinet was bij de pinken en klemde. Enkele minuten later kwam Azevedo goed naar binnen. Maar het schot van de ex-OHL’er strandde op de bovenkant van de deklat.

Het openingskwartier van de tweede periode was voor Lommel. Al konden de Limburgers de bezoekende defensie niet echt bedreigen. Op het uur probeerde Kehli iets heel mooi. De Fransman trachtte de uitgekomen Coucke van erg ver te lobben, maar de bal viel op het dak van het doel.

Thomas Henry

Halfweg de tweede periode kwam OH Leuven goed weg: Rocha kwam slechts een schoenmaat te kort om een gemeten voorzet van Azevedo van op links voorbij Henkinet te tikken. Twintig minuten voor het einde bracht Henkinet knap redding op een poging van dichtbij van Bitsindou. Zowat tien minuten later verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. De ingevallen Mbombo legde breed voor Kehli, die zette voor naar Maertens en Thieu trapte binnen.

Samy Kehli

Belangrijkste moment
Op het halfuur klommen de bezoekers verdiend op voorsprong. Maertens zette voor, na een lange ren, de goed gevolgde Duplus schoof binnen.

Man van de match
Maertens zorgde voor de rust voor de assist op Duplus. Na de pauze scoorde de West-Vlaming zelf.

Mathieu Maertens

Binnenkort
Vrijdag 29 maart om 20u30 ontvangt Oud-Heverlee Leuven in het King Power at Den Dreef Stadion AFC Tubize. In de reguliere competitie pakten de Leuvenaars zes punten uit de vier ontmoetingen met de Waals-Brabanders.