Wat een zure avond! De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Wat een zure avond!

Elliott Moore
Tubize heeft de strijd onderin weer helemaal opengegooid. De Waals-Brabanders scoorden een kwartier voor affluiten via Naah en pakken zo de drie punten mee naar huis. De thuisploeg beleefde een extra zure avond, want het zag ook nog eens drie jongens geblesseerd uitvallen.

In de openingsminuten van de partij pakte Dequevy uit met een schot van buiten de zestienmeter. Doelman Defourny moest de bal in hoekschop duwen. Op het kwartier zette Dequevy voor van op rechts, Henry devieerde voorlangs. In het tweede kwartier van de wedstrijd bleef de thuisploeg de forcing voeren. Meer dan twee schoten naast doel van Henry leverde dat niet op. In de slotfase van de eerste periode besloot Tshimanga iets te zwak, na knap voorbereidend werk van Kehli.

Aboubakar Keita

Al vroeg in de tweede periode moest Defourny alles uit de kast halen om een poging van Henry onschadelijk te maken, nadat Touré de bal heel dom had ingeleverd. Meteen daarop probeerde Dequevy het met een heel knap vluchtschot, Defourny weerde af.

Halfweg de tweede helft forceerden beide ploegen elk een uitstekende kans. Eerst besloot Vidémont te zwak naar doel, na balverlies van Duplus. Aan de overkant zag Kehli zijn schot in extremis afgeblokt door Touré. Wat later moest Henkinet nog eens aan de bak: hij bokste een schot van Vidémont over de deklat.

Joeri Dequevy

Een kwartier voor affluiten, klom Tubize op voorsprong. Naah verscheen alleen voor Henkinet, na Leuvens balverlies, en werkte proper af. Dik vijf minuten voor het einde moest Kapustka geblesseerd van het veld. De thuisploeg diende het te rooien met een mannetje minder.

Belangrijkste moment
Bij het ingaan van het slotkwartier zorgde Naah ervoor dat Tubize de drie punten meepakt naar Waals-Brabant. Hij kwam alleen voor Henkinet en werkte eenvoudig af. Wat later viel OH Leuven met tien man, toen Kapustka niet meer verder kon.

Bartosz Kapustka

Binnenkort
Zondag 7 april zakt OH Leuven af naar Schiervelde. Daar speelt het om 20u tegen KSV Roeselare zijn derde wedstrijd in de play-offs. In de reguliere competitie puurden de Leuvenaars slechts drie punten uit de vier ontmoetingen met de West-Vlamingen.