Onuitgegeven elftal houdt puntje thuis De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Onuitgegeven elftal houdt puntje thuis

Bambi
De Leuvense Beloften haalden tegen ploeg in vorm KVC Westerlo een 0-1 achterstand op en hielden een puntje thuis. Knap werk van onze jongens, want coach Hendrickx kreeg af te rekenen met een rist aan geblesseerde en geschorste spelers.

In de eerste periode was het balbezit duidelijk voor OH Leuven tegen een eerder defensief ingesteld Westerlo. Dat leverde wel enkele kansjes op voor de thuisploeg, maar scoren lukte niet voor de rust.

Bahaïd

Al snel na de pauze kwamen de bezoekers, een beetje uit het niets, op voorsprong. Doelman Coenen had geen verhaal op een afstandsschot dat in de bovenhoek verdween. Meteen het sein voor de Leuvenaars om een tandje bij te steken.

Toen Sula tegen de paal knalde, was Bambi er als de kippen bij om de rebound in doel te koppen. Nadien creëerden de jongens van coach Hendrickx nog enkele kansen, maar ze slaagden er niet meer in om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Bambi

Gemengde gevoelens bij Joost Hendrickx na dit gelijkspel tegen Westerlo, dat met een 18 op 18 naar de Korbeekdamstraat was afgezakt. Trots omdat zijn onuitgegeven team zich de betere toonde, maar ook ontgoocheld omdat er meer in zat.

Door de blessurelast kregen twee jonge gasten hun kans tegen Westerlo. Zowel Coenen als Gur maakten maandagavond hun debuut bij de Beloften. Beide jongens ontgoochelden niet. “Doelman Coenen toonde zich in het begin wat zenuwachtig, maar nadien speelde hij een goeie wedstrijd. Ook Gur deed het meer dan behoorlijk. Ik hoop dat we volgende week Kyeré een kwartiertje speeltijd kunnen gunnen tegen Beerschot Wilrijk.”

De titel is niet het hoofddoel van de Beloften. Maar we gaan er wel alles aan doen om die titel te pakken. Joost Hendrickx

Leider KV Mechelen speelde gisterenavond gelijk tegen Beerschot Wilrijk. “Dubbel jammer natuurlijk, want we hadden een uitstekende zaak kunnen doen voor de titel. Da’s misschien niet het hoofddoel van de Beloften, maar we gaan er wel alles aan doen om die titel in de wacht te slepen”, belooft de Leuvense coach.

Hendrickx

Hendrickx probeert in de eerste plaats spelers klaar te stomen voor het A-elftal, maar een nieuwe titel laat hij uiteraard niet liggen. “Als we onze drie resterende wedstrijden kunnen winnen, zullen we er dicht bij zijn. Mechelen moet immers nog tegen zowel Lommel als Westerlo.”

April wordt sowieso een drukke en belangrijke maand voor de Leuvense Beloften, want ze doen ook nog mee voor de beker. “We trekken zonder druk naar RSC Anderlecht”, zegt Joost. “Deze keer zijn wij de underdog, zeker nu we af te rekenen hebben met een hoop blessures. In de competitie zijn wij altijd de te kloppen ploeg.” 

OHL: Coenen, Patris, Geens, Jochmans, Gur (70’ Bahaïd), Lemti, Gayé, Irakoze, Bambi (87’ Valadas Stoca), Maene (60’ De Cuyper), Sula.