OHL maakt achterstand twee keer ongedaan De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OHL maakt achterstand twee keer ongedaan

Thomas Henry & Elliott Moore
Roeselare en OHL deelden de punten op Schiervelde. Halfweg de eerste periode schilderde Casagolda een vrijschop voorbij doelman Henkinet. Vroeg in de tweede periode bracht Henry de bezoekers langszij. Een kwartier voor affluiten, kopte Kocabas de West-Vlamingen opnieuw op voorsprong. Een buffelstoot van Mbombo zorgde ervoor dat de bezoekers toch een puntje pakten.

Na tien minuten voetballen, zette Kehli slim een één-tweetje op. Zo kwam de Fransman alleen voor doelman Lentz, maar Samy stiftte de bal over doel. Halfweg de eerste periode krulde Casagolda de bal prinsheerlijk voorbij Henkinet op een vrijschop van op zowat 25 meter.

Frédéric Duplus

De bezoekers leken even aangeslagen. Een paar minuten later had Madu de 2-0 aan de voet, maar hij trapte naast aan de tweede paal. Op het halfuur kopte Maertens de bezoekers langszij, maar de lijnrechter verstoorde het Leuvense feestje. In het slotkwartier probeerde OH Leuven de bakens te verzetten, maar dat leverde geen doelgevaar op.

In de openingsminuut van de tweede periode strafte Henry bijna getreuzel van Lentz af bij het uittrappen. Enkele minuten later was het wel raak voor de Fransman: hij werkte een voorzet van Mbombo voorbij Lentz. Halfweg de tweede periode knalde Mbombo van erg ver een metertje naast de kooi van Lentz.

Mathieu Maertens

Een kwartiertje voor het einde kopte Kocabas de West-Vlamingen opnieuw op voorsprong. Enkele minuten later buffelde Mbombo de gelijkmaker voorbij Lentz. In de slotfase pakte Lentz uit met een geweldige reflex op een knal van Aguemon. Ook Maertens was nog dicht bij de winning-goal in het absolute slot.

Belangrijkste moment
Dik tien minuten voor affluiten, buffelde Mbombo de gelijkmaker binnen, op aangeven van Duplus. Het was de tweede keer dat de Leuvenaars veerkracht toonden en langszij kwamen.

Yannis Mbombo

Man van de match
Henry claimde in de eerste helft een strafschop, maar kreeg die niet van de scheidsrechter. In de tweede periode scoorde de Fransman de 1-1.

Thomas Henry

 Binnenkort
Zondag 14 april kijken OH Leuven en Roeselare elkaar al opnieuw in de ogen. Dat gebeurt op de vierde speeldag van Play-off 3. Dan zakken de West-Vlamingen af naar het King Power at Den Dreef Stadion. In de reguliere competitie pakten ze daar 6 op 6 tegen OHL.