Goeie tweede helft op Schiervelde thuis kopiëren

Mathieu Maertens
OH Leuven en KSV Roeselare kunnen zondagavond nog niet zeker zijn van het behoud, ongeacht het resultaat van de partij. In de reguliere competitie verloor OHL twee keer thuis tegen de West-Vlamingen. In de derde thuispartij moet het raak zijn voor de Leuvenaars.

- OHL en KSV Roeselare treffen elkaar zondag voor de derde keer al dit seizoen aan Den Dreef.
- In de twee vorige ontmoetingen trokken de West-Vlamingen telkens aan het langste eind.
- Als OH Leuven de goeie tweede helft van vorige week op Schiervelde kan doortrekken, moet het kunnen winnen.

Elliott Moore

Amper zeven dagen na het gelijkspel op Schiervelde, kruisen Oud-Heverlee Leuven en KSV Roeselare zondag alweer de degens. Deze keer doen ze dat in het King Power at Den Dreef Stadion. Da’s uiteraard in het voordeel van de Leuvenaars. Al dient gezegd dat de West-Vlamingen in de reguliere competitie Den Dreef twee keer verlieten met de volle buit in de achterzak.

In september van vorig jaar verloor OH Leuven in eigen huis met 0-2 van Roeselare. Op het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong via Van Acker. Die was goed gevolgd nadat Thamsatchanan eerst nog redding had gebracht. In het slotkwartier van de eerste periode trapte Kapustka eerst een metertje over doel. Even later duwde de Pool de bal net iets te ver voor zich uit in de zestien, waardoor Biebauw gepast in de voeten kon duiken.

Thomas Henry

Na tien minuten in de tweede helft ging de bal op de stip na een vermeende fout van Schuermans in de zestien. Aoulad gaf Thamsatchanan geen kans en verdubbelde de voorsprong van de bezoekers. Op het uur pakte Biebauw uit met een fantastische redding op een schot van Van Landschoot. Ook in de nabeurt bleef de doelman van Roeselare pal staan. In het laatste deel van de wedstrijd bleef OH Leuven strijden en op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar die kwam er helaas niet.

Begin februari leek OH Leuven in eigen stadion lang op weg naar een verdiend puntje tegen Roeselare. Tot de ingevallen Valpoort in de slotminuut zijn nieuwe werkgever de drie punten schonk met een schicht en zo ook het lot bezegelde van coach Pearson. Pas in de slotfase van de eerste helft viel de eerste dreiging te noteren. Henry zag zijn pegel gestopt door Biebauw. Meteen daarop kopte de Fransman nipt naast op een hoekschop van Gorius.

Biebauw en Kostovski

Ook de tweede periode leverde amper uitgespeelde kansen op. Henkinet bracht halfweg de tweede helft redding op een knal van Camargo. Aan de overkant kopte Moore goed naar doel, op een vrijschop van Gorius. In de slotminuten stormde Henry af op Biebauw. Thomas besloot, schuin voor doel, voorlangs. In het absolute slot trapte Valpoort van ver enig mooi voorbij Henkinet.

KSV Roeselare speelde op Schiervelde tegen OH Leuven met: Lentz, Madu, Kocabas, Gravenberch, Borry, Valpoort, Sidoel, Zolotic, Rajsel, Kargbo, Casagolda.