Ruime thuisoverwinning De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Ruime thuisoverwinning

Doelpunt vieren
De vierde thuisoverwinning van het seizoen is er eentje in stijl. Nog voor het kwartier bracht Mbombo de Leuvenaars op voorsprong. Een kwartiertje later kopte Kotysch binnen op vrijschop van Aguemon. Halfweg de tweede periode kopte Henry de 3-0 binnen, na voorzet van alweer Aguemon.

Na dik vijf minuten voetballen, devieerde Kompany een voorzet van Aguemon van op rechts ei zo na in eigen doel. Enkele minuten later was het wel raak voor de thuisploeg: Mbombo werkte knap af na een hoekschop van Aguemon. Net voorbij het kwartier profiteerde Maertens bijna van balverlies bij de bezoekers. Thieu legde in de zestien af voor Aguemon, maar was misschien beter zelf zijn kans gegaan. Meteen daarop mikte Henry de bal een halve meter naast het kader.

Derrick Tshimanga

Net voor het halfuur dan toch even Roeselare: Saviour trapte te zwak in de handen van Henkinet. Seconden later verdubbelde Kotysch aan de overkant de Leuvense voorsprong. Sascha knikte een vrijschop van Aguemon goed binnen. De bezoekers probeerden het in de slotfase van de eerste periode met een omhaal van Valpoort. Die poging stierf in het zijnet.  

Het openingskwartier van de tweede helft leverde geen uitgespeelde kansen op. Rond het uur dreigde Henry tot twee keer toe. De Fransman kon telkens net niet goed bij de bal. Halfweg de tweede helft kopte Henry de 3-0 tegen de netten. De Fransman scoorde op aangeven van alweer Aguemon.

Elliott Moore

Twintig minuten voor affluiten, bracht Henkinet knap redding op een pegel van Van Acker. Aan de overkant hield collega Lentz zowel Mbombo als Maertens van een vierde doelpunt. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog enkele mogelijkheden om het verschil in de stand nog groter te maken. Doelman Lentz verhinderde dat.

Belangrijkste moment
Mbombo bracht de thuisploeg nog voor het kwartier op voorsprong, toen hij een hoekschop van Aguemon in doel verlengde. Dat was het begin van een prachtige avond in het King Power at Den Dreef Stadion.

Yannis Mbombo

Man van de match
De heroptredende Aguemon lag aan de basis van de drie Leuvense doelpunten. Knap van Yanick, die vorige week ook al goed inviel op Schiervelde.

Yanick Aguemon

Binnenkort
Vrijdagavond trekt OH Leuven naar Tubize. In het Stade Leburton probeert het vanaf 20u30 het behoud in de Proximus League af te dwingen tegen de Waals-Brabanders. Een puntje volstaat voor de redding.