Stilstaande fases maken opnieuw het verschil

Vince Euvrard
De vierde thuiszege van het seizoen doet heel veel deugd aan Den Dreef. Niet alleen de drie punten, maar ook de manier waarop lieten de fans nog eens kraaien van plezier. Op Schiervelde zagen de Leuvenaars nog twee punten door de neus geboord door stilstaande fases. Deze keer brachten die spelhervattingen drie punten op.

- OH Leuven boekte zondagavond een even ruime als verdiende zege tegen KSV Roeselare.
- Euvrard benadrukt de bijdrage van Mununga in het Leuvense succes. Hij werkte vorige week hard op de stilstaande fases.
- De Leuvenaars hebben in de resterende twee wedstrijden nog één puntje nodig om het behoud te verzekeren.

Vince Euvrard

“Er valt absoluut niets af te dingen op deze ruime overwinning”, zegt Vince Euvrard na de duidelijke 3-0 zege tegen de West-Vlamingen. “Net als op Schiervelde hebben we Roeselare gedomineerd. Deze keer in alle vijf fases van het spel”, knipoogt de Leuvense coach.

Hij doelt daarmee in het bijzonder op de stilstaande fases. Die kostten de Leuvenaars vorige week op Schiervelde nog twee punten. Zondagavond leverden die spelhervattingen de volle buit op. Euvrard betrekt Joachim Mununga in de hulde: “Jo heeft daar vorige week heel veel tijd en energie in gestoken.”

Goal OHL

“Hij heeft alle stilstaande fases, zowel offensief als defensief, geanalyseerd en een strategie uitgedokterd voor de partij van zondag. Als je dan ziet dat we onze drie doelpunten daaruit scoren, doet dat uiteraard heel veel plezier en deugd.”

Deze keer domineerden we Roeselare in alle fases van het spel. Er valt dan ook niets af te dingen op deze ruime overwinning. Vince Euvrard

De Leuvense coach schonk zondag nog eens het vertrouwen aan Yanick Aguemon. De snelle winger startte aan de partij en beschaamde dat vertrouwen allerminst. Hij tekende bij elk Leuvens doelpunt voor de assist. “Yanick heeft met zijn snelheid en zijn acties voor heel wat problemen gezorgd in de defensie van Roeselare. Het was de bedoeling om met hem en met Yannis Mbombo voor heel veel beweging, diepgang en dynamiek te zorgen. Daar zijn we goed in geslaagd.”

Tshimanga en Maertens

Door de driepunter tegen KSV Roeselare staat Oud-Heverlee Leuven nu vijf punten voor op AFC Tubize, op twee speeldagen van het einde. Bovendien zet het ook de West-Vlamingen op drie punten. Nu mag het niet meer mislopen voor OH Leuven. Dat beseft ook Euvrard: “Het zal snel vrijdag zijn”, waarschuwt hij. “Dan kunnen we op het veld van Tubize het behoud verzekeren. We hebben daarvoor nog één puntje nodig”, rekent de Leuvense coach voor.

Vince wil niet speculeren op een gelijkspel tegen Tubize, maar vol voor de drie punten gaan in het Stade Leburton. “We willen graag elke partij winnen, dus ook die in Tubize. Ik denk dat we dit seizoen en deze play-offs in schoonheid moeten afsluiten.” De West-Vlamingen zullen het zeker graag horen. Zij hopen alvast dat de Leuvenaars het vrijdag halen van de Waals-Brabanders.