Round-up vierde speeldag Play-off 3

Goal OHL
Lommel SK verzekerde zich vrijdagavond al van een verlengd verblijf in de Proximus League. De Limburgers wonnen met 3-0 tegen AFC Tubize. OH Leuven doet ook een uitstekende zaak in de strijd om het behoud. Het boekte tegen KSV Roeselare zijn vierde thuiszege van het seizoen.

- Lommel SK komt ook volgend seizoen uit in de Proximus League, na de 3-0 winst tegen AFC Tubize.
- OHL haalde het relatief makkelijk van KSV Roeselare en heeft nog één puntje nodig om het behoud af te dwingen.
- Dat kan vrijdagavond al, want dan trekt het voor de derde keer dit seizoen naar het Stade Leburton.


Na de vierde speeldag in Play-off 3 mag Lommel SK op beide oren slapen. De Limburgers bewerkstelligden vrijdag al het behoud in 1B. Oud-Heverlee Leuven deed een uitstekende zaak in die strijd. Het heeft nog één puntje nodig en kan dat vrijdag al rapen in het Stade Leburton. KSV Roeselare zal met veel belangstelling naar die partij kijken, want dat zit in vieze papieren na een magere 2 op 12 in de mini-competitie.

Lommel dwingt behoud af

De Waals-Brabanders openden de debatten in het Soeverein Stadion: Nirisarike verlengde een vrijschop van Vidémont naast doel. Aan de overkant mocht Azevedo vrij aanleggen, Defourny pakte makkelijk. Kort voor de rust kopte Rocha een uitstekende kans naast, op een voorzet van Paulussen.

Net nadat Bueno de 0-1 had laten liggen, na goed voorbereidend werk van Schuster, scoorde de thuisploeg. Een voorzet van Cauwenberg belandde bij Cerigioni. De Lommelse spits verschalkte doelman Defourny in twee tijden. Meteen het eerste doelpunt van het seizoen voor Sandro.

Na de pauze kopte Rocha naast op aangeven van Claes. Aan de overkant ging doelman Coucke goed plat op een afstandsschot van Vidémont. De bezoekers namen de partij in handen en Schuster trapte rakelings naast op een voorzet van Lee. Een kwartier voor affluiten, beoordeelde Defourny een hoekschop van Henkens verkeerd in.

Zo kon Bitsindou de bal in doel koppen. In de slotfase zette Rocha van op de stip de 3-0 eindcijfers op het bord, na handspel van Naah. Door die ruime zege dwingt Lommel SK een verlengd verblijf af in de Proximus League. Knap werk van de promovendus.

Viering Roeselare

OH Leuven heeft nog één puntje nodig
Nog voor het kwartier klom de thuisploeg op voorsprong. Mbombo werkte knap af na een hoekschop van Aguemon. Na kansen voor Aguemon en Henry, dreigde Roeselare op het halfuur een eerste keer. Saviour trapte te zwak in de handen van Henkinet.

Nog geen minuut later verdubbelden de Leuvenaars hun voorsprong. Kotysch knikte een vrijschop van Aguemon voorbij doelman Lentz. De bezoekers probeerden het in de slotfase van de eerste periode met een omhaal van Valpoort. Die poging stierf in het zijnet. 

Rond het uur dreigde Henry tot twee keer toe. De Fransman kon telkens net niet goed bij de bal. Halfweg de tweede helft konden de boeken dicht. Henry kopte de 3-0 tegen de netten. Aangever van dienst was alweer Aguemon. Drie assists dus voor de winger uit Benin.

Twintig minuten voor affluiten, bracht Henkinet knap redding op een pegel van Van Acker. Aan de overkant hield collega Lentz zowel Mbombo als Maertens van een vierde doelpunt. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog enkele mogelijkheden om het verschil in de stand groter te maken. Een attente doelman Lentz verhinderde dat.