Assistenkoning Aguemon

Yanick Aguemon
Yanick Aguemon had een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning tegen KSV Roeselare. De Fransman met roots in Benin zorgde bij elk Leuvens doelpunt voor de assist. Het doet de winger duidelijk deugd, al benadrukt hij vooral de goeie collectieve prestatie van het team.

- Aguemon geniet nog na van een mooie avond voor zowel het team als de supporters.
- Hij is blij met zijn drie assists en looft de jongens die goed afwerkten.
- De snelle winger wil vrijdag winnen op het veld van Tubize en zo het behoud veiligstellen.
- Na de mini-competitie wacht hem met Benin nog de Africa Cup in Egypte.

“We moesten absoluut winnen tegen Roeselare en hebben die klus geklaard. We scoorden drie keer en slikten geen tegendoelpunt. Het was een mooie avond voor ons, maar ook voor de supporters. Het was erg belangrijk om thuis nog eens te kunnen winnen”, zegt Aguemon na de vierde thuiszege van het seizoen.

Yanick Aguemon

Vorige week viel Yanick al goed in op Schiervelde. Coach Vince Euvrard beloonde die goeie invalbeurt met een basisplaats. “Op het veld van Roeselare slaagden we er niet in de drie punten te pakken. Maar we leverden wel een goeie prestatie op verplaatsing. We moesten op dat elan voortgaan. We speelden opnieuw met veel intensiteit. Die 4 op 6 tegen Roeselare is zeker niet gestolen. Zowel het gelijkspel als de overwinning zijn dik verdiend.”

Het doet deugd om drie beslissende passen te versturen. Maar ik moet de jongens bedanken die de kansen goed hebben afgewerkt. Yanick Aguemon

Yanick dankte voor het vertrouwen van zijn coach met drie voorzetten die leidden tot evenveel Leuvense doelpunten. “Dat doet uiteraard plezier”, glimt Aguemon van trots. “Maar ik moet ook de jongens bedanken die de kansen hebben afgemaakt”, betrekt hij zijn medemaats in de hulde. “We hebben vorige week op training hard gewerkt op stilstaande fases. Erg fijn dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen tegen Roeselare. Daar zijn we erg gelukkig mee.”

Yanick Aguemon

Na vier speeldagen in Play-off 3 telt Oud-Heverlee Leuven vijf punten voorsprong op AFC Tubize. Eén puntje vrijdag in het Stade Leburton staat gelijk met de redding. Aguemon wil niet speculeren op een gelijkspel. “We gaan naar daar om te winnen, niet om een puntje te pakken. We willen tonen dat we eigenlijk niet thuishoren in Play-off 3.”

“Makkelijk wordt dat niet, want uiteraard willen alle clubs in 1B blijven en professioneel voetbal spelen. Maar we moeten gewoon naar Tubize trekken met de intentie om daar te winnen en het af te maken.”

Yanick Aguemon

Na de play-offs hoopt Aguemon met Benin te kunnen aantreden in de Africa Cup. Dat tornooi start op 21 juni. Benin zit in groep F. Daar treft het, naast het Kameroen van Seedorf en Kluivert, ook nog Ghana en Guinea-Bissou. “Ik hoop dat ik in de kern zit”, zegt Aguemon. “Het is zeker een doel om goed te presteren in de Africa Cup. Voorlopig sluimert het nog wat in mijn achterhoofd.”

“Het eerste doel is OH Leuven helpen om het behoud te verzekeren. Daarna zou het de kers op de taart zijn indien ik voor mijn land mag aantreden op de Africa Cup. Dat zou een heel mooie ervaring zijn.”